Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Позитивен ден за Рено

Позитивен ден за Рено

29
0

Изключително добра скорост демонстрира по улиците на Монте Карло Роберт Кубица със своето Рено R30. Полякът бе трети в първата и шести във втората сесия, като направи общо 66 обиколки.

– Голям фен съм на уличните трасета и затова за мен бе страхотно забавление да карам из Монако днес, а и нещата се подредиха доста добре за екипа ни – откровен бе Кубица в края на деня. – Все още има върху какво да поработим, като например баланса. От тази гледна точка е хубаво, че утре сме свободни и можем да прегледаме внимателно данните. Надявам се да успеем да подобрим болида преди квалификацията.

11-о време записа пък Виталий Петров в следобедните изпитания, а общо в четвъртък направи цели 82 тура! Руснакът промени много неща в настройките и постигна подобрение в поведението на колата си. И той обаче смяташе, че може да намери още скорост преди тренировката за място на грида.

– Позитивен ден за нас – бе обобщението на главния състезателен инженер Алан Перман. – Роберт бе най-бързият състезател с основните гуми медиум, но не направи толкова добро представяне със супер софт. Това обаче не ни притеснява особено. Трябва да стабилизираме задната част на колите, но за щастие разполагаме с предостатъчно време, за да анализираме събраната информация – заяви още той.