Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Позитивна равносметка за Пирели

Позитивна равносметка за Пирели

50
0
Пирели,Пол Хембри,Стефано Доменикали,Ферари

Единственият доставчик на гуми във Формула 1, Пирели извади положителна равносметка след първия ден от уикенда в Индия. Поведението на продуктите им бе точно такова, каквото се очакваше от направените симулации.

„Много плодотворен ден за нас, който отговори на очакванията, които имахме предварително“, заяви спортният директор на Пирели, Пол Хембри. „Това подчертава качеството на симулациите, които направихме преди началото на уикенда. Впечатленията ни от пистата са много добри и на базата на това смятаме, че тук ще се наблюдават изпреварвания в различни точки от пистата.

Конфигурацията, комбинираща дълги прави, завои с постоянно натоварване и такива, преди които има резки спирания, предлага едно много интересно упражнение за нашите гуми. Да се определи с точност, как се износват гумите е много трудно, защото трасето започва да се изчиства с времето, докато в началото преди излизането на идеалната линия бе много прашно. Този прах има значително въздействие върху представянето на гумите, защото когато те нямат добро сцепление се получава грейнинг.

Разликата в представянето между меките и твърдите гуми ще е ключът към победата и намирането на оптималната състезателна тактика, защото меките ще бъдат пазени колкото се може повече от отборите. Ще е интересно да се види с какви решения ще излязат отборите за състезанието. На базата на нашите данни и на случилото се на трасето днес, смятаме, че отборите ще избират между две и три спирания в бокса.“