Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Позитивни тренировки за Тойота

Позитивни тренировки за Тойота

88
0

Като позитивни оцениха първите свободни тренировки в Сингапур от екипа на Тойота. Пилотите на тима Ярно Трули и Тимо Глок направиха общо 99 обиколки, като в следобедната втора сесия се наредиха съответно 13-и и 8-и в класирането.

– Както обикновено на улична писта, условията на трасето се промениха значително през деня и това ще продължи. Всичко премина добре с обновения пакет – това винаги е добър знак, особено като се има предвид липсата на тестове – каза главният инженер Дитер Гас. – Новите компоненти бяха монтирани на колите за първи път днес. Ясно е, че при това положение данните за анализ са дори повече от обикновено, така че ни предстои много работа, но съм оптимист за уикенда – допълни той.

Пилотите на тима също изразиха задоволство от постигнатото, макар и двамата да твърдят, че могат да подобрят още автомобилите си.

– Стандартни петъчни тренировки за мен, по време на които работих по сравнение на гумите и настройки. Все още можем да подобрим управлението и реглажите, тъй като автомобилът не бе перфектен за мен. Имаше много малко сцепление на пистата, особено в първата сесия. Заради това не вървях много добре и задната част бе малко нестабилна. Условията обаче ще продължат да се оправят с течение на уикенда, затова трябва да се постараем да извлечем максимума от колата – обясни Трули.

Съекипникът му Глок от своя страна намери по-добре посоката на развитие във втората тренировка.

– Доста съм доволен от това как протекоха нещата днес. Първата сесия бе малко трудна по отношение истинския анализ на болида. Поведението на колата не бе лошо, но просто не можех да дам добро време. После всичко бе далеч по-добре – заяви Тимо. – Въпреки че усещам представянето на автомобила като доста добро, искаме да напреднем още преди квалификацията и състезанието. Трябва да проучим някои промени в настройките, за да разберем в коя посока да тръгнем.