Начало MotoGP News Прамак Дукати показа разцветката за сезон 2023 в MotoGP

Прамак Дукати показа разцветката за сезон 2023 в MotoGP

161
0
Прамак Дукати, Хорхе Мартин и Йохан Зарко
Прамак Дукати, Хорхе Мартин и Йохан Зарко. снимка Прамак

Прамак Дукати показа разцветката, която ще използва през сезон 2023 в MotoGP. Италианският отбор се надява да затвърди първата си позиция сред незаводските екипи в кралския клас.

Прамак Дукати завърши миналата година като водещ независим екип след като завърши на четвърто място в класирането на отборите. Миналата година тимът на Паоло Кампиноти записа осем подиума и седем полпозишъна.

Прамак ще продължи да работи като официален сателитен отбор на Дукати и през 2023 г. Италианците са единственият клиентски отбор на марката от Болоня, който ще бъде с пълна заводска подкрепа.

Прамак Дукати отново ще се състезава с непроменен пилотски състав. Тимът реши да запази Йохан Зарко и Хорхе Мартин. Двамата ще започнат третата съвместна година в Pramac и ще карат заводски подготвени мотори Десмоседичи GP23.

„Тазгодишната ни цел е същата като тази, която си поставяме в началото на всеки сезон- да бъдем най-добрият независим отбор и да дадем шанс на всички официални отбори! Последните няколко сезона показаха на света, че нашият eкип е истински играч в MotoGP. Пилотите ни постоянно се стремят към челни позиции, докато членовете на нашия екип ни превръщат в един от най-силните тимове. Като директор на отбора на Прамак не бих могъл да искам повече. Гордея се с моите момчета, както и това, в което сме се превърнали“, каза Паоло Кампиноти.

Отборът на Прамак Дукати продължава партньорството си с италианската застрахователна компания Prima.

„Сътрудничеството с Prima със сигурност ни даде допълнителен тласък. Съвсем скоро трябва да излезем на пистата за тестове в началото на сезона и нямам търпение да видя какво ще ни донесе този сезон“, добави директорът на Прамак Дукати.

„Наистина сме развълнувани от възможността да започнем сезон 2023 в MotoGP. с Паоло, пилотите и целия екип на Pramac. Отборът ни направи много щастливи миналата година. Първият ни сезон заедно се оказа ценна възможност за нас да сравним бележките между два концерна, които се фокусират върху технологиите и таланта като спаринг партньори, които растат заедно. Ние сме истински фенове на мотоциклетите. Не е случайно, че повече от 1 от 10 мотоциклетисти в Италия са застраховани в Prima. Тук сме, за да подкрепим пилотите и отбора и да сме уверени, че те ще държат знамето нависоко“, каза главният изпълнителен директор на Prima Джордж Отатикъл.

Целта на Зарко ще бъде да подобри формата си и да се качи на най-високото стъпало на подиума. Французинът все още търси първия си успех откакто дебютира в MotoGP през 2017 г.

„За трета поредна година ще бъда с отбора на Прамак Дукати. Много съм доволен, че ще нося тези цветове за още един сезон. Имаме страхотен отбор и страхотен мотор. Също така с Хорхе се разбираме много добре. Бих казал, че разполагаме с всички съставки за един страхотен сезон. Надявам се най-накрая да запиша първата си си победа и да се боря за шампионата“, сподели Зарко.

Мартин също се надява да запише още успехи и да се доближи. Испанецът реши да остане още една година в Прамак Дукати въпреки че не получи така желаното повишение.

„Нямам търпение да се включа отново с моя екип. Миналата година беше специална и изпълнена много трудни моменти. Именно тя ми послужи да израсна и да стана по-силен. Имам големи планове и истинска амбиция. Знам, че заедно с моя екип можем да постигнем велики неща. В Сепанг ще се кача на моето Дукати и ще разбера дали цялата упорита работа през зимната пауза си е струвала. Готови сме за битка“, заяви Мартин.