Начало MotoGP News Прамак Дукати разкри новата си разцветка в MotoGP

Прамак Дукати разкри новата си разцветка в MotoGP

167
0
Хорхе Мартин и Йохан Зарко, Прамак Дукати
снимка, Прамак

Екипът на Прамак Дукати представи забележителна нова разцветка за двата си мотоциклета преди уикенда за Гран при на Италия. Тя ще се използва до края на сезон 2022 в MotoGP.


През последните години сателитният отбор на дукати традиционно използва специално еднократно оцветяване на пистата Муджело. Така екипът отбелязваше сътрудничеството си с италианската компания за спортни автомобили Ламборгини.

Въпреки че Прамак ще продължи тенденцията на специални ливреи на Муджело този уикенд, този път отборът няма да използва черно-жълтите цветове на Ламборгини

Екипът иска да отбележи пристигането на новия спонсор- застрахователната компания Primа. Поради това Прамак Дукати промени цветовете си преди състезанието в Муджело, като интегрира характерното за него лилаво в дизайна на мотора.

Новият дизайн бе разкрит през вчерашния ден Той ще дебютира на пистата в петък сутринта в първата свободна тренировка и ще остане върху машините Дукати Десмоседичи GP22 до края на настоящата кампания.

Уикендът на пистата в Муджело ще има още един мотор на италианския производител със специална разцветка. Той ще бъде каран от Микеле Пиро. Тест пилотът на Дукати ще участва с уайлдкард, носейки цветовете на основния спонсор на отбора в Супербайк Aruba.it.

В момента и двамата пилоти на Прамак Хорхе Мартин и Йохан Зарко все още не са определили бъдещето си в MotoGP. Най-вероятно въпреки че и двамата вероятно отново ще карат мотори на марката от Болоня.

Мартин, заедно с Енеа Бастианини, е фаворит да замени Джак Милър в заводския отбор през 2023 г. От друга страна, резултатите му не са достатъчно задоволителни. Испанецът има само две завършвания в зоната на точките и пет падания от началото на сезона. Същевременно Бастианини записа три победи и е претендент за световната титла.

Наскоро спортният директор на Дукати Паоло Чиабати заяви пред Motorsport. com, че е близо до сключването на нови договори с Мартин и Бастианини. Все още не се знае в кои отбори ще попаднат. Италианецът също така отхвърли всякакви предположения, че някой от тях може да бъде отблъснат от решението на Дукати. Той отбеляза, че неговите пилотище се замислят два пъти“, преди да подпишат договор с друг производител.