Начало Moto News Прамак представи новите пилоти и цветове на мотора за 2021

Прамак представи новите пилоти и цветове на мотора за 2021

217
0
Мартин и Зарко
Хорхе Мартин и Йохан Зарко, снимка Прамак
Отборът на Прамак Дукати представи новите си състезатели и разцветка на мотора за сезон 2021 в MotoGP. През тази година тимът ще отбележи юбилеен двадeсети сезон в кралския клас. Новите пилоти на екипа са бившият двукратен световен шампион в клас Мото 2 Йохан Зарко и младият испанец Хорхе Мартин, който ще направи своя дебют в най-високото ниво на световния шампионат по мотоциклетизъм. И двамата ще разполагат със заводски подготвени машини Дукати Десмоседичи GP21.

„Основната ни цел през тази година е да повторим представянето си от 2020. Това ще бъде специален сезон за нас, защото се навършват 20 години от първото ни участие в MotoGP. През миналата кампания работихме много здраво и бяхме близо до това да запишем победа. Готови сме да стартираме новия сезон със Зарко и Мартин. И двамата пилоти са много бързи и вярвам, че имаме големи шансове за добро класиране“, сподели изпълнителният директор на Прамак Пауло Кампиноти.

„Готови сме за старта на сезон 2021. За пръв път от доста време насам ще сме с двама нови състезатели. Това ще бъде голямо предизвикатество за нас. Убедени сме в потенциала на Йохан Зарко и Хорхе Мартин и знаем, че ще постигнат нужните резултати“, заяви мениджърът на отбора Франческо Гуидоти.

„Очаквам с нетърпение първото състезание в Катар. Тренирах много здраво през зимната пауза, защото нивото в този шампионат става все по-силно. Ще дам всичко от себе си, за да изведа отбора на Прамак на върха и да получа необходимото удовлетворение“, обясни Йохан Зарко.

„В момента съм много развълнуван, защото това е сбъдната мечта за мен. През всичките тези години работих много здраво и съм много щастлив да съм част от екипа на Прамак. Следващата седмица ще отидем в Катар, където ще опитам да съм конкурентноспособен още от първия ден“, каза Хорхе Мартин.

Прамак
снимка, Прамак