Начало Moto News Прамак се разделиха с Калио

Прамак се разделиха с Калио

44
0
Мика Калио

Екипът на Прамак Рейсинг в MotoGP обяви официално днес, че се разделя с финландеца Мика Калио и той няма да участва в последните две състезания за сезона.

Пилотът все още не може да се възстанови от сериозната контузия на лявото си рамо, която получи на състезанието във Франция, което е и причината за това решение. Калио се присъедини към Прамак в началото на миналата година и дори успя да се качи на заводското Дукати за няколко състезания, когато замести Кейси Стоунър в средата на миналия сезон.

„Още от състезанието в Япония болката в лявото ми рамо, което нараних на Льо Ман, стана прекалено силна.

Аз веднага говорих с тима. Те разбраха ситуацията и се съгласиха да се опитам да карам и в Малайзия и Австралия и чак след това да бъде взето решение дали да участвам и в последните две състезания.

За съжаление, независимо от доброто състезание в Австралия, болката не ми позволи да се представя по най-добрия начин и затова заедно с тима решихме да прекратим партньорството си.

За мен това бе труден избор, но така ще мога да се възстановя напълно и ще мога да мисля за бъдещето си. Искам да благодаря на Паоло Кампиноти (тим-мениджъра на Прамак), който бе особено полезен в тази ситуация“, заяви финландецът.