Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Правилата ограничават шансовете на Рено за прогрес

Правилата ограничават шансовете на Рено за прогрес

48
0

Като “труден за приемане” определи обрата в представянето на Рено Денис Шеврие – шеф на отдела за двигателите в отбора.
###
Като “труден за приемане” описа обрата в представянето на Рено Денис Шеврие – шеф на отдела за двигателите в отбора. Въпреки това той заяви, че всички в екипа са дълбоко мотивирани да подобрят резултатите.
“От състояние на фаворити за титлата преминахме в категорията на аутсайдери и не е лесно да го приемем. Но ние сме състезатели, а в беда отборът показва истинския си характер. Решени сме да се борим и знаем, че в края усилията ни ще дадат резултат”, заяви Шеврие.
Той добави, че ситуацията този сезон в сравнение с предишни години е по-трудна за Рено предвид ограниченията, които налага правилника на Формула 1. Замразяването на двигателите, самостоятелният доставчик на гуми в шампионата и лимитираните тестове – всичко това доста ограничава възможностите за прогрес на французите в техническо отношение.
“Разочарованието ни в момента не е изцяло свързано с резултатите на отбора. Разочаровани сме от настоящите правила, които наистина ни отнеха възможността да внесем някои промени като инженери. В миналото, ако тимът изоставаше, инеженерите можеха да изиграят решаваща роля в подобряването на представянето. През този сезон нещата са по-ограничени”, обясни Шеврие.