Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Правилата за моторите трябва да бъдат лесно разбираеми от феновете, смята Марко

Правилата за моторите трябва да бъдат лесно разбираеми от феновете, смята Марко

44
0
Ред Бул,Хелмут Марко

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че правилата за двигателите трябва да бъдат такива, че феновете да ги разбират лесно.

Австриецът каза, че е доволен от това, което предлагат новите собственици на спорта от Liberty Media. Идеята е след 2020 г. моторите да са по-опростени, по-малко скъпи, по-шумни, а хибридната система MGU-H да бъде премахната.

Предложението обаче не бе прието добре от Ферари и Мерцедес. Президентът на Скудерията Серджо Маркионе заплаши, че тимът може да напусне спорта.

Тото Волф от Мерцедес пък заяви, че Формула 1 трябва да залага винаги на най-модерните технологии. Марко обаче има друго виждане по въпроса за моторите.

„Правилата са твърде сложни в момента, каза Хелмут. – Феновете са най-важни. Те трябва лесно да разбират какво се случва, а в момента със сегашните регулации за моторите това е невъзможно.

Естествено, че разбирам гледната точка на Тото Волф. Ако той изгуби сегашните двигатели, ще изгуби и превъзходството си. Затова той се бори против промяната.”