Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Правителствата виновни за промените в календара на Формула 1

Правителствата виновни за промените в календара на Формула 1

26
0

Керванът на Формула 1 предстои да акостира в Абу Даби за първи път този уикенд. Проектът определено е уникален, но това не радва всички. Остава недоволството, че спортът постепенно започва да се мести към нови и неутвърдени трасета за сметка на традиционните и популярни писти.

В рамките на съоръжението Яс Марина в арабското емирство има петвзезден хотел, който се намира посред самата писта и който свети нощем в милиони цветове, изходът от питлейна преминава под земята, а гаражите край пита са с климатик – все неща, които не са виждани досега.

Зад всичко това стои ирландецът Ричард Кригън, който преди е бил мениджър в тима на Тойота. Той обаче не е съгласен с твърденията, че трябва да се съсредоточават капитали в традиционни надпревари като тези във Великобритания, Германия, Белгия и Франция.

Никой няма дадено му от Бог право за Гран при“ – коментира Кригън. „Много нови писти по света имат подкрепата на съответното правителство, за да реализират проекта си. Може би правителството трябва да помогне във Великобритания и останалите места.

Кригън оприличава ситуацията във Формула 1 с тази в Олимпийските игри и Световните първенства по футбол, подчертавайки, че ако някой трябва да бъде винен, то това са правителствата на заплашените от оттегляне страни.