Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преди 2-3 години казах на Матешиц и Хорнер, че ще завърша кариерата...

Преди 2-3 години казах на Матешиц и Хорнер, че ще завърша кариерата си в Ред Бул, заяви Уебър

38
0
Марк Уебър,Ред Бул

Марк Уебър и Ред Бул официално обявиха, че пилотът е подписал договор за още един сезон с тима във Формула 1. Днес австралиецът разкри, че всъщност има намерение да приключи кариерата си с този екип, след като вчера призна, че е водил разговори с Ферари.

Преди две-три години на практика почти казах на собственика на Ред Бул Дитрих Матешиц и шефа на тима Кристиан Хорнер, че ще завърша кариерата си с Ред Бул. Сигурен съм, че всички разбират атрактивността на това да се състезаваш за Ферари, но в крайна сметка имаше твърде много предимства да остана в Ред Бул Рейсинг и всичко накрая се оказа просто. И тъй като навършвам 36 години това лято, хората все ме питат кога ще се откажа. Но аз изобщо не мисля за това в момента. Контрактът е само за една година, но желанието ми е да остана в F1 по-дълго време. Онзи ден гледах едно интервю с Райън Гигс и той каза, че оценяваш и обичаш спорта си повече с напредване на възрастта. Наясно си, че краят е по-близо и затова искаш да извлечеш максимума от всяка ситуация. Освен това се представяш по-добре заради натрупания опит и съответно резултатите са по-високи – обясни той в колонката си за ВВС.

Победата на Силвърстоун бе страхотно изживяване за австралиеца, който се оказа на подиума в компанията на двама двукратни световни шампиони – Фернандо Алонсо (Ферари) и съотборника си Себастиан Фетел.

Беше странно как се развиха нещата. И през не ми минаваше, че Фернандо ще има толкова грижи с меките гуми в края на състезанието, когато аз бях с твърдия тип. Когато инженерът ми Киарон Пилбийм ми съобщи по радиото, че темпото на Фернандо не е добро, си помислих: „А, той просто нещо се мотае; ако аз натисна, ще избяга напред“. Но не се случи така. Необичайно за 2012 г., но в това състезание балансът бе по-важен от управлението на гумите. Все още имаше грижи със задните гуми към края на стинтовете, но не толкова лоши, колкото на други трасета – допълни Марк.

Той сподели също така, че е внимавал по време на партито в неделя вечер по случай победата му, тъй като не е особен почитател на махмурлука.