Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предимството на Мерцедес е по-голямо от всякога, твърди Марко

Предимството на Мерцедес е по-голямо от всякога, твърди Марко

2593
0
Гран при на Испания 2019
снимка: Майкъл Потс

Главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко смята, че предимството на екипа на Мерцедес от началото на сезона спрямо конкуренцията е по-голямо от всякога. В първите 5 старта от новия сезон Сребърните стрели спечелиха 5 двойни победи. В последния кръг в Барселона те имаха най-голямо предимство.

В тестовете след състезанието на същото трасе Валтери Ботас и Никита Мазепин бяха най-бързи в двата дни. При това също с много сериозен аванс. Според Марко това ясно показва колко голямо е предимството на Мерцедес пред Ферари и Ред Бул.

„Това, че второкласен пилот от Формула 2 (Мазепин) може да постигне веднага такива времена показва колко голямо превъзходство има Мерцедес“, каза Марко пред немския Auto Bild.

„Това, което ме изненада повече е, че в Мерцедес не се опитаха да спрат Мазепин да постигне най-доброто време. Защото сега тяхната доминация е пределно ясна.“

С оглед на страхотната скорост на Сребърните стрели в бавните завои, Марко очаква екипът да постигне двойна победа и в предстоящата Гран при на Монако.

„Въпреки че колата на Мерцедес има най-дългото междуосие, тяхното предимство там ще бъде още по-голямо“, каза още австриецът. „Колите им имат чудовищно сцепление, а то е всичко в Монако. А ако във Ферари не успеят да генерират достатъчно притискане и сцепление, техните пилоти ще завършат 6-и или 7-и.“