Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предизвикателството на нова дестинация в календара I

Предизвикателството на нова дестинация в календара I

45
0
Масимо Ривола,Ферари,Фернандо Алонсо

Само след ден цялата Формула 1 за първи път ще се озове на пистата Йонгам за първата Гран при на Корея. Ново трасе винаги е в заглавията и новините, но тази седмица вниманието ще е раздвоено заради сериозната битка за шампионата, в която петима пилоти все още имат шансове да надделеят. Йонгам обаче определено привлича погледите, особено след като получи одобрение от ФИА само преди седмица. Логистиката за всяка надпревара извън Европа е достатъчно сложна заради множеството служители и тонове оборудване, които трябва да стигнат от точка А до точка Б. Но когато трябва да се пътува към непозната дестинация, то неизвестните се увеличават, тъй като няма опит от предишни години, на който да се разчита. Освен това Йонгам и най-близкият град Мокпо не са били домакини до момента на събитие от международен характер и отборите трябваше да са доста находчиви, за да намерят достатъчно и подходящи хотелски стаи.

Фернандо Алонсо, Фелипе Маса и целият отбор на Ферари няма как да бъдат разсейвани с подобни проблеми, тъй като всички все още водят битка в шампионата. Затова е толкова важно всичко да върви гладко и тази отговорност лежи на плещите на спортния директор на Скудерията Масимо Ривола. Той е от две години с отбора от Маранело след 11 години с екипа на Минарди, купен предз 2006 г. от Дитрих Матешиц и преименуван на Торо Росо.

– Работата за Ферари е напълно различна спрямо тази, която вършех за Минарди/Торо Росо. Уважавам много предишния си тим, тъй като там научих много неща и имах късмет да придобия сериозен опит. Дейността в малък отбор означава, че отговаряш едновременно за повече неща. Но организационната страна е съвсем друга, защото там просто има по-малко хора. Ключова разлика е и тази, че там мечтаех за победи. Във Ферари мечтата не е изчезнала, но се е прибавила необходимостта да печелим! Това изисква различен подход, има и сериозно напрежение, но онзи вид, който ти се иска да изпитваш – разкрива Ривола.