Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предизвикателството на нова дестинация в календара III

Предизвикателството на нова дестинация в календара III

28
0
питстоп,Фернандо Алонсо

Част от екипа на Ферари вече е на Йонгам, тъй като останаха в Азия след Гран при на Япония, продължава разказа си за предизвикателството от включване на нова дестинация в календара на Формула 1 спортният директор на Скудерията Масимо Ривола.

– За да спестим малко излишно и изморително пътуване, решихме повечето механици и оперативен персонал да не се връщат в Европа след Сузука. Момчетата обикновено си тръгват последни от пистата, след като са приключили с опаковането. След това са първите, пристигащи на следващото трасе, за да подготвят гаражите и всичко останало. Затова не беше нужно да се връщат, само за да потеглят обратно за Азия след няколко дни. Инженерите обаче си дойдоха в Маранело, за да продължат развитието на F10 и да проведат нужните симулации – разяснява Ривола.

Ролята на Масимо е такава, че между състезанията той е един от хората, общуващи най-много с пилотите, така че винаги може да каже как се чувстват Фернандо и Фелипе.

– В момента на приключване на една надпревара Фернандо започва да мисли за следващата – разкрива спортният директор на Ферари. – Настоящият момент е доста сложен за него, тъй като е наясно, че не може да си позволи и най-малката грешка, така че е напълно фокусиран върху работата си. Що се отнася до Фелипе, той нямаше особен късмет в последните два старта, но въпреки това мотивацията му не претърпя сериозен удар. Той ще даде цялата си подкрепа на отбора, тъй като очакваме да играе ключова роля в предстоящата битка за титлата. Говорих с него преди няколко дни – в добра форма е, въпреки че като пилот вече не е в битката за короната. Но като истински верен на Ферари състезател, той никога няма да се откаже. Настроението като цяло в екипа е наистина добро, като всички смятаме, че сме в състояние да постигнем хубав резултат и че разполагаме с двама пилоти, които ще се справят. Наясно сме, разбира се, че ситуацията е крайно трудна, тъй като има друг, все още по-бърз болид тази година. Философията на отбора обаче е никога да не се предава. Това ще е подходът ни към надпреварите до финала – категоричен е Ривола.