Начало Автомобили Предлагат на търг автомобили на Тацио Нуволари и Кийт Ричардс

Предлагат на търг автомобили на Тацио Нуволари и Кийт Ричардс

70
0
Ferrari Dino 246GT

Автомобили на две легенди – Тацио Нуволари в автомобилните спортове и Кийт Ричардс в музиката – ще бъдат предложени на търг в Монако.

Ferrari Dino 246GT е сред малкото коли, спечелили си статут на задължителни за колекционерите още почти по времето, когато се произвеждат. Един такъв автомобил от 1972 г. на легендарната италианска марка, който е бил притежание на Кийт Ричардс от „Ролинг Стоунс”, ще излезе на аукцион другата седмица.

Моделът е купен от легендата на рокендрола в Калифорния през февруари 1972 г. и остава негов в продължение на 14 години. Ричардс закарва колата във Великобритания през 1975 г. и я регистрира на адреса си на Мънро Терас в Челси, Лондон.

Автомобилът е придружаван от писмо от мениджъра на „Ролинг Стоунс” Алан Дън, потвърждаващо собствеността на Ричардс, продължила до април 1986 г. След това колата е в престижна японска колекция.

Подобен модел в такова състояние е достатъчно рядко предложение. В комбинация с това чия собственост е било обаче, той се превръща в нещо наистина уникално – коментира един от партньорите в организиращите търга Coys Крис Рътлидж.

В аукциона ще блести и друга звезда – на Cisitalia Abarth 204 A Spyder от 1950 г., каран от легендарния пилот Тацио Нуволари. С този автомобил той се състезава в Тарга Флорио и в планинското изкачване Палермо Монте Пелегрино. Втората надпревара всъщност е последния старт в забележителната кариера на Нуволари. Очаква се автомобилът да бъде продаден за поне 1,4 млн. евро, като прогнозите са, че може да достигне 2 милиона евро.