Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предпазливост във Ферари след тренировките

Предпазливост във Ферари след тренировките

36
0
Фернандо Алонсо

Като позитивно определиха във Ферари представянето си в свободните тренировки за Гран при на Европа. Екипът изпълни предначертаната си програма, работейки основно по гумите.

Важно е, че успяхме да направим доста обиколки, тъй като на трасе като тукашното само това ти дава увереност в автомобила, докато търсиш границите. Характеристиките на пистата пасват на болида ни, но е твърде рано да се каже къде се намираме спрямо останалите. А и вече сме виждали ситуации, в които вървим чудесно през първия ден, а изоставаме със секунда след това в квалификациите. Затова дори не искам да гледам времената от петък – за пореден път заяви Фернандо Алонсо.

Въпреки отказа да прави прогнози обаче, испанецът е убеден, че има шанс за добро представяне в квалификацията. Съотборникът му Фелипе Маса се съгласи, че денят бе доста по-добър от други сесии на Скудерията, но не очаква ситуацията през останалата част от уикенда да се различава в сравнение с тази в Канада.

Гумите бяха на ниво – и твърдите, и допълнителният вариант се оказаха с повече прилепяне, отколкото очаквахме преди да излезем на пистата. Да, има сериозна разлика между двете смеси, но медиумът се справи при по-високите температури. Сега трябва да вземем точните решения по отношение на настройките за следващите два дни. Балансът все още не е перфектен – предните колела например все още блокират прекалено често при спиране, но поне работим в правилната посока – обясни бразилецът.