Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предпазният щит може да бъде готов за тестове на Монца

Предпазният щит може да бъде готов за тестове на Монца

39
0

Предпазният щит може да бъде готов за тестове от страна на отборите от Формула 1 за Гран при на Италия на Монца в началото на септември. Това обяви състезателният директор на Макларън Ерик Булие. Щитът бе показан на пилотите в уикенда в Китай и получи по-голямо одобрение от състезателите спрямо изпробвания до миналата година ореол или halo.

„Получихме рисунките на елемента от ФИА преди няколко дни, заяви Булие по време на уикенда в Русия. – Натискаме щитът да бъде готов за Монца, за да можем да направим изпитания. Ще се опитаме да сме подготвени с него за надпреварата в Италия. Ако го сторим, то ще имаме какво да тестваме и за Сингапур.“

Според пилота на Рено Джолион Палмър пилотите остават разделени в мненията си относно кое устройство трябва да се използва – щит или ореол, и дали трябва изобщо да има защита за главата им в кокпита. Ромен Грожан от Хаас в прав текст заяви, че изобщо не иска да има никакво предпазно средство.

Според Фернандо Алонсо някаква форма на зашита на главата все пак ще получи подкрепа, като смята, че е работа на ФИА и отборите да постигнат съгласие, а не на пилотите. „Ние винаги ще потвърдим, че сме доволни да имаме допълнителна защита на главата, каза още Фернандо.

– ФИА и отборите трябва да решат каква да бъде тя и да я осъществят. Нямаме много информация за това ново устройство. Видях само рисунките и смятам, че трябва да сме сигурни, че това нещо е достатъчно сигурно или в повечето случаи е поне толкова добро, колкото halo.”