Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предсезонната подготовка официално започна

Предсезонната подготовка официално започна

20
0

След тримесечна пауза падокът на Формула 1 най-накрая се събира отново, а пилотите са на пистата – карайки спецификациите на своите отбори за 2010 година.

Първият тест от предсезонната подготовка стартира във Валенсия, като отборите имат малко време, за да развият колите си, тъй като сезонът стартира следващия месец.

Последният път, когато имаше официален тест, бе в началото на декември, но той бе предназначен за млади и неопитни пилоти. Провеждащият се в момента тест на пистата Рикардо Тормо край Валенсия е особено важен за отборите, тъй като те разкриват за пръв път своите претенденти за 2010 година и си дават сметка кой докъде е с развитието.

Съответно от понеделник до сряда ще бъде тестът на пистата Рикардо Тормо, в рамките на следващите две седмици ще има два теста на Херес, а в края на месеца ще има и един на Каталуня. Междувременно в края на тази седмица Върджин ще направи частен шейкдаун с новия си болид на пистата Силвърстоун. Лотус също ще разкрият колата си на Силвърстоун в петък.

В понеделник на пистата Рикардо Тормо ще карат: Фелипе Маса за Ферари, Гари Пафет за Макларън, Нико Розберг (сутринта) и Михаел Шумахер (следобед) за Мерцедес GP, Педро де ла Роса за Заубер, Рубенс Барикело за Уилямс, Роберт Кубица за Рено и Себастиен Буеми за Торо Росо.