Начало Автомобили Представиха автомобила мечта – Jaguar F-TYPE

Представиха автомобила мечта – Jaguar F-TYPE

81
0
Jaguar F-TYPE

Премиерата на изцяло новия Jaguar F-TYPE в България е вече факт. На 30 май в рамките на празненствата Британски седмици в България британският посланик у нас Н. Пр. Джонатан Алън и управителите на Мото-Пфое Димо Николов и Атанас Фурнаджиев представиха пред бизнесмени, знаменитости и медии новия Jaguar F-TYPE. Изящен, спортен и елегантен, този нов модел внася дързост в луксозния автомобилен сегмент. Наследник на легендарната кръвна линия на спортните автомобили Jaguar, той представлява изкусителна комбинация от поразителен, свръхмодерен дизайн, изключително пътно поведение и инженерни технологии без компромис.

Новият F-TYPE обединява в едно 75-годишната история на марката. Създаден е изцяло с мисъл към шофьора и предлага ненадминато пътно поведение. Според мнозина, това е един от най-красивите и вълнуващи двуместни автомобили, създавани някога.

Моделът е наличен в три версии – F-TYPE, F-TYPE S и F-TYPE V8 S. Всяка една от тях се предлага с мощен бензинов supercharged двигател и stop/start – технология за максимална ефективност и икономичност на изразходваното гориво. Първите две версии са оборудвани с нов 3-литров V8 агрегат, който разполага с 340 или 380 к.с. в зависимост от предпочитанията на клиента. F-TYPE V8 S разполага с двигател с мощност от 495 к.с. и 625 Нм въртящ момент. С него той ускорява от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,3 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 300 км/ч, като въглеродните емисии, които се отделят в природата, са 259 г/км. Специалната изпускателна система, стандартна за версиите S и V8 S, засилва вълнуващият изглед на автомобила, като придава различен гърлев звук на агрегатите. Двигателите се задвижват от нова спортна 8-степенна Quickshift трансмисия, която спомага за по-бърза смяна на предавките и по-добър контрол върху управлението на автомобила.

Новият F-TYPE носи в себе си сърцето на марката Jaguar – световноизвестна с производството на бързи, красиви и емоционални коли. Не просто машини, а автомобили с „душа и характер“. F-TYPE е следващата стъпка от мощната продуктова офанзива на марката напоследък и затвърждава позицията й на луксозен британски производител на все по-добри и забележителни автомобили, характерни със свръхтехнологии, висок емоционален заряд и агресивно отличителен дизайн.

Цената на новия Jaguar F-TYPE в България започва от 146 400 лв. с ДДС, с включени 5 години пълна гаранция и програма Premium Service – безплатна Door to Door услуга на територията на България и Jaguar Europe Assistance.