Начало ТОП Представиха комби варианта на Opel Astra – новият Astra Sports Tourer

Представиха комби варианта на Opel Astra – новият Astra Sports Tourer

2444
0
Opel Astra Sports Tourer
Opel Astra Sports Tourer

Opel представи Astra Sports Tourer – дългоочакваната комби версия на изцяло новата Astra. Моделът ще се предлага с две нива на plug-in хибридно електрическо задвижване. Това е първият електрифициран комби автомобил на германския бранд. Astra Sports Tourer продължава успешната традиция на Opel, започнала преди почти 60 години с Kadett Caravan.

Освен с електрическото задвижване, новият Astra Sports Tourer ще се предлага с високоефективни бензинови и дизелови двигатели. Мощността варира от 81 kW (110 к.с.) до 96 kW (130 к.с.) при бензиновите и дизеловите мотори и до 165 kW (225 к.с.) мощност на системата на електрическите plug-in хибридни варианти. Шестстепенната скоростна кутия е стандартна за бензиновите и дизеловите агрегати, а осемстепенната автоматична трансмисия (електрифицирана при plug-in хибридите) е опция за по-мощните.

„Новият Astra Sports Tourer е универсален модел представящ една нова ера – електрифициран, дигитализиран и проектиран да ви вълнува. По този начин съчетаваме нашата дълга традиция за производство на компактни комби модели с най-новите иновации каквато е plug-in хибридната технология. Сигурни сме, че ще спечелим нови клиенти за Opel с фантастично изглеждащия Sports Tourer.”

Уве Хохгешурц, главен изпълнителен директор на Opel

Новото комби е с размери 4642x1860x1480 мм.  Височина на товарене от около 600 mm.

 

Удобен багажник с подвижен под

Багажникът на Astra Sports Tourer осигурява до повече от 608 литра пространство за съхранение на товари.  То нараства до 1 634 литра, ако се сгънат седалките. Предимство е и че при сгънати облегалки на задните седалки, повърхността на пода е напълно равна. При плъгин хибридните варианти на модела товарния обем на багажника е съответно над 548 литра и 1 574 литра.

Обемът на багажника на вариантите с двигатели с вътрешно горене е оптимизиран с опцията „Intelli-Space“. Подвижният под може лесно да се регулира само с едно движение във висока и ниска позиции и да се позиционира под ъгъл от 45 градуса. За още по-голямо удобство, прибиращата се щора на багажника може да се събира и при двете позиции – за разлика от конкурентните модели, които позволяват прибиране само когато подът е разположен в горната част.

Новият Astra Sports Tourer с “Intelli-Space” улеснява живота на водача в случай на спукване на гума. Комплектите с инструменти и за първа помощ се съхраняват в удобни ниши и отделения, които са достъпни както от багажника така и от задните седалки. Това означава, че могат да бъдат достигнати, без да е необходимо да размествате нещата разположени в него. Задната врата се отваря и затваря автоматично с движение на крака под задната броня.

Първото комби носещо новото лице на марката: Astra Sports Tourer с Opel Vizor и Pure Panel

Както и лансирания хечбек с пет врати, стилният Astra Sports Tourer е първото комби на марката, което представя новата дизайнерска философия като залага на изчистения и дързък външен вид. Новото лице на марката Opel Vizor следва идеята за Opel Compass, при която вертикалните и хоризонталните оси – острата гънка на капака и криловидната графика на дневните светлини – се пресичат с емблемата на Opel Blitz в средата. Разположеният по цялата дължина на предницата Vizor включва адаптивните фарове Intelli-Lux LED® Pixel и предната камера.

В задната част на автомобила Opel Compass се повтаря от централно монтираното лого на марката – Blitz, вертикално подравнения разположен в горната част на капака стоп и тънките задни светлини.

Интериорът е също толкова иновативен

Интериорът е също толкова иновативен, колкото и екстериора. Напълно цифровият Pure Panel с HMI интерфейс предлага на клиентите улеснено и интуитивно изживяване. Всички уреди, данни и навигация са достъпни посредством широк дигитален сензорен екран. За удобство на водача и пътника до него настройки като климатичен контрол могат да се управляват директно чрез превключватели. Кабелите са спомен от миналото – новото поколение мултимедийна информационно-развлекателна система е свързана безжично с Apple CarPlay и Android Auto чрез съвместими смартфони и е налична и в базово ниво на оборудване.

Уникалните фарове Intelli-Lux LED® Pixel Light правят нощта като ден

Astra Sports Tourer представя най-модерни технологии в сектора на комби моделите. Един от акцентите от обширното портфолио иновации е най-новата версия на адаптивните светлини Intelli-Lux LED® Pixel със 168 LED елемента. Системата е позната от флагманите Insignia и Grandland.

Ултраергономични седалки

Комфортът при седене в автомобилите на Opel е от изключителна важност.Разработени от екип на марката, предните седалки на Astra Sports Tourer са сертифицирани от Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Ултраергономичните седалки са най-добите, които се предлагат в компактния клас. Те предлагат широка гама от опции за регулиране – от електрическо накланяне до електропневматична опора за кръста. В оборудване с Nappa кожа предлагат вентилация и масаж за водача, както и подгряване.

Водачите на автомобила могат да бъдат спокойни по време на път разчитайки на най-съвременни асистиращи системи каквито са Intelli-HUD head-up дисплей и Intelli-Drive 2.0.