Начало ТОП Представиха новия Range Rover в Кралската опера в Лондон

Представиха новия Range Rover в Кралската опера в Лондон

1004
0
Land Rover
Land Rover

Land Rover официално представи новия Range Rover в Кралската опера в Лондон. Новото поколение на модела чрез своя дизайн предефинира модерния лукс и изтънченост, осигурявайки повече от всякога избор на клиентите и възможности за персонализация.

„Новият Range Rover е ярко проявление на нашата визия да създаваме най-желаните луксозни автомобили в света за най-взискателните клиенти. Той пише следващата глава от нашата уникална история на водещи иновации, които са отличителна черта на Range Rover вече повече от 50 години.“

Тиери Болор, главен изпълнителен директор на Jaguar Land Rover

Range Rover е оригиналният луксозен SUV автомобил, който води чрез своя пример вече 50 години, съчетавайки спокоен комфорт и стабилност с неудържима проходимост. Новият Range Rover е най-желаният досега, съчетаващ с лекота изумително модерно излъчване и естетическа грация с технологично усъвършенстване и постоянна свързаност – за първи път вече и със 7 места.

Луксозният SUV автомобил Range Rover от пето поколение издига модернистичната дизайнерска философия на Land Rover на следващо ниво със съвременна интерпретация на характерния си профил, за да създаде невероятно дизайнерско проявление.

Новият Range Rover може да проследи произхода си обратно през поколенията – снижаващият се покрив, силната средна линия (с хоризонтален акцент) и по-ниските, издигащи се прагове.

Характерният къс преден надвес, внушителната предна част, отвесното предно стъкло и отличителната задна част, която се стеснява при изглед отгоре, са ключови елементи при определяне на пропорциите на Range Rover.

Изравнените елементи са отличителен белег на новия Range Rover, а подпомагащите дизайна технологии допринасят за неговия изтънчен и солиден външен вид, включително изравнените стъкла, скритата лайстна по средната линия и гладките лазерно гравирани покривни съединения. Отличителните, скрити преди да светнат, задни светлини също са от решаващо значение за успеха на дизайна и ще се превърнат в подпис на Range Rover.

Бе представен и новият Range Rover SV. Той ще излезе в продажба през 2022 г. и ще предостави на клиентите още повече възможности да създадат наистина индивидуален автомобил.

Моделът SV е изящна интерпретация на лукса и персонализацията на Range Rover, олицетворение на изключителната ръчна изработка. Материалите за ексклузивните дизайнерски елементи на Range Rover SV включват блестящи метални плочки, гладка керамика, сложна мозайка, както и избор от висококачествени кожи или устойчива некожена материя Ultraafabrics™. Допълнителните дизайнерски комбинации като SV Serenity и SV Intrepid представят двуцветни контрастиращи отпред назад интериорни цветови решения, докато великолепният четириместен пакет SV Signature Suite предлага функционални подобрения, включително електрически разгръщаща се клубна масичка и хладилно отделение.

Този ръчно изработен модел ще бъде първият автомобил, обозначен чрез новата стратегия за наименуване и керамичния диск SV и ще бъде известен просто като Range Rover SV. Дискът SV изразява дизайна и инженерната страст на подразделението Special Vehicle Operations за модерен лукс, производителност и проходимост. Дискът SV ще идентифицира всички нови автомобили Land Rover, лансирани от Special Vehicle Operations в бъдеще.

Нова гъвкава модулна надлъжна архитектура (MLA-Flex)

Новият Range Rover съчетава съвременни технологии с модерен лукс. За да осигури несравнима изтънченост за всеки пасажер е първият модел, който използва новата гъвкава модулна надлъжна архитектура (MLA-Flex) на Land Rover.

MLA-Flex може да съвмести двигател с вътрешно горене, plug-in хибрид и 100% електрически двигател

MLA-Flex може да съвмести двигател с вътрешно горене, plug-in хибрид и 100% електрически двигател. Тя представлява следващата стъпка в стратегията на Land Rover за опростена архитектура като част от преминаването към по-голяма гъвкавост на силовото предаване и определяне на нови показатели за качество. Тя се предлага с избор от ефективни меки хибридни и plug-in хибридни двигатели. Възможни са 4-, 5- или 7-местни интериори при конструкции на шасито със стандартно и дълго междуосие. Изцяло електрически Range Rover – първият изцяло електрически Land Rover – ще се присъедини към гамата през 2024 г.

Изцяло електрическият нов Range Rover ще бъде първият от серията изцяло електрически автомобили Land Rover. До края на десетилетието всеки модел ще се предлага с изцяло електрическо задвижване, което ще помогне на Jaguar Land Rover да постигне нетен нулев въглероден отпечатък за своите продукти, операции и верига на доставки до 2039 г.

Силовите агрегати на plug-in хибридните електрически автомобили (PHEV) с увеличен пробег осигуряват емисии на CO2 под 30 г/км, като сертифицираният по WLTP пробег в изцяло електрически режим е до 100 км (62 мили). Те предоставят очакван пробег в изцяло електрически режим в реални условия до 80 км (50 мили) – достатъчно за типичните клиенти на Range Rover да изминават до 75% от пътуванията си с използване само на електрическа енергия.

Набор от иновативни технологии допринасят за несравнимия комфорт и изтънченост на новия Range Rover. Новата технология от трето поколение Активно шумопотискане осигурява едно от най-тихите купета на пътя.  Тя се основава на приглушената и уплътнена архитектура на шасито, като използва микрофони от външната страна на автомобила и високоговорители в подглавниците вътре в автомобила, за да създаде лични тихи зони за пътниците в купето – подобно до голяма степен на първокласни слушалки с активно шумопотискане.

Новият Range Rover предлага интуитивен гласов контрол с вградена функционалност Amazon Alexa. Използването на естествени гласови команди позволява на клиентите да управляват всичко – от любимите си функции за информационно-развлекателни услуги и избор на музикални записи до навигация или телефонни контакти – като същевременно държат ръцете си на волана и погледа си на пътя.

Комфортът и благосъстоянието са подобрени от функцията за професионално пречистване на въздуха в купето, която съчетава двойна технология nanoeTM X за намаляване на алергените и отстраняване на патогените, за да спомогне за значително намаляване на миризмите и вирусите, докато управлението на COи филтрацията на фини прахови частици с размер 2,5 в купето подобряват качеството на въздуха. За модерната nanoeTM X технология е научно доказано, че значително намалява вирусите и бактериите, включително вируса SARS-CoV-23.

Устойчивостта се простира отвъд избора на ефективни двигатели с иновативни материали и процеси, съчетани с цел намаляване на въздействието върху околната среда вследствие от производството и шофирането на новия Range Rover. Те включват текстил Kvadrat™ от ремиксирана вълнена смес, който ще се предлага като опция за интериор без кожа. Неговата вълнена смес е топла и галеща, което го прави перфектния текстил за комбинация с техническата материя Ultrafrabraics™, която има всички качества на кожата, но е с 30% по-лека и генерира 3/4 по-малко CO2.

Обичайната проходимост и стабилност на Range Rover се осигуряват от новаторската интегрирана система на Land Rover за управление на шасито, която контролира най-изчерпателния набор от шаси технологии, монтирани някога на автомобил от този вид. Кормилното управление на всички колела осигурява по-голяма стабилност при висока скорост и най-малкия диаметър на завой от всички автомобили Land Rover, докато усъвършенстваното електронно въздушно окачване реагира превантивно спрямо пътя отпред, използвайки навигационни данни eHorizon. Новата технология за динамични реакции Dynamic Response Pro осигурява бързо реагиращ електронен контрол на накланянето с цел повишена стабилност и пъргавина във всяка среда.

Изцяло новият Range Rover от пето поколение е проектиран, разработен и конструиран във Великобритания и ще бъде произвеждан изключително в завода на Land Rover в Солихъл – историческия дом на Range Rover – на нова най-съвременна производствена линия. Инвестицията в завода ще доведе до подобрено качество, като на една и съща линия ще се сглобяват ефективни меки хибридни, plug-in хибридни и изцяло електрически варианти на новия Range Rover.