Начало ТОП Представиха новият Taigo – първото компактно SUV купе на Volkswagen

Представиха новият Taigo – първото компактно SUV купе на Volkswagen

3086
0
VW Taigo
VW Taigo

Порше БГ представи новият Taigo, първото SUV купе на Volkswagen в класа на малките автомобили. На специално събитие, представители на медиите имаха възможност да видят отблизо новия модел на марката. България е част от първата вълна пазари, на които Taigo вече се предлага.

VW Taigo
Управителите на ПОРШЕ България, Флориан Пупетер и Марио Ди Мартино, запознаха гостите с представянето на Volkswagen през предизвикателна 2021 година

Управителите на ПОРШЕ България, Флориан Пупетер и Марио Ди Мартино, запознаха гостите с представянето на Volkswagen през предизвикателна 2021 година. Те изразиха своя оптимизъм за настъпващата нова 2022 г. Нестор Несторов, Бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили, пък представи в детайли акцентите на новия модел. Той сподели, че Taigo, след T-Roc и Т-Cross, ще спомогне сериозно за представянето на марката в България в най-атрактивния и актуален сегмент.  Бяха показани за първи път официално и изцяло електрическият SUV със задвижване на четирите колела ID.4 GTX, хибридната версия на бестселъра Tiguan и спортната версия с хибридно задвижване на Touareg – Touareg R.

 

Taigo предлага нов динамичен дизайн с каросерия тип кросоувър и силует в стила на спортните купета. Изразителните форми на каросерията са с акцент върху стила, индивидуалността и емоциите. Taigo e лайфстайл модел в масовия сегмент. Това е третия модел на Volkswagen на платформата MQB в сегмента A0 след Polo и T-Cross.

Моделът е изцяло дигитализиран и винаги онлайн. Стандартно е оборудван с цифров блок на контролните прибори Digital Cockpit и най-ново поколение онлайн инфотейнмънт системи MIB3. Множество първокласни характеристики са част от богатото оборудване на модела.

Ярките черти на модела се оформят от Матрична LED система на светлините IQ.LIGHT с LED светлинна лента в радиаторната решетка. Отзад изпъква светлинна лента на задните светлини.

Отвътре веднага се забелязват иновативните прибори за управление на функциите. Индивидуални акценти в дизайна допринасят за ярката индивидуалност на модела – покрив в контрастно черно лаково покритие Roof Pack и изключителен интериорен дизайн пакет Visual Green.

В ежедневието Taigo предлага изключителна практичност със своя голям обем на багажника, много пространство в областта на главите на пътниците на задните седалки и теглич като допълнително оборудване. Комфортът е гарантиран чрез безжично зареждане и безжично свързване на мобилни устройства с App-Connect, достъп без ключ Keyless Entry и сензорни екрани с диагонал до 9,2 инча. При желание на водача системата IQ.DRIVE Travel Assist осигурява подкрепа при спиране, управление и ускоряване на автомобила, а високоефективните 1,0 и 1,5-литрови бензинови агрегати осигуряват рентабилна форма на задвижване с ниски нива на емисиите