Начало Автомобили Представиха новия Volkswagen Т-Cross у нас

Представиха новия Volkswagen Т-Cross у нас

4729
0

Вчера се състоя премиерата на новия модел от SUV гамата на Volkswagen Т-Cross. Градският кросоувър бе представен на елитно парти в столичния Естерхази бар. Премиерата бе пред много гости и медии.

Маркус Татцер, управител на Порше БГ и Нестор Несторов, бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили за България, дадоха официален старт на Т-Cross в България. Владимир Тодоров и чаровната му асистентка вдигнаха покривалото на автомобила

Новият T-Cross е функционално, практично и гъвкаво допълнение към семейството от SUV модели на Volkswagen.

Той е най-малкият представител и иска да завладее града. T-Cross е с независим дизайн, функционално и трансформиращо се  вътрешното пространство и богатата гама.

С дължината си от 4,11 метра градският кросовър превъзхожда Polo с 54 мм на дължина. Височината на каросерията му е със 138 мм по-голяма и достига 1,58 м. Моделът демонстрира множество нови стандарти в своя клас. Дори базовата версия е много практична, с добра безопасност и комуникационна свързаност. Автомобилът се отличава с гама от разнообразни комбинации по отношение на дизайна и осигурява много богати възможности за по-нататъшно индивидуално оформление.

Клиентите ще могат да избeрат между бензиновия двигател с турбокомпресор и работен обем от 1,0 литра, с максимална мощност 85 кВт / 115 к.с. или дизелов агрегат 1.6 TDI, 95 к.с., които гарантира отлична динамика и висока икономичност.

Най-малкият представител на SUV гамата на Volkswagen се задвижва от трицилиндров бензинов двигател.

Той е с работен обем 1.0 литра,  с максимална мощност 85 кВт / 115 к.с. и start-stop система. Бензиновият двигател се куплира с 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна трансмисия с два съединителя. Последната предлага серийно два режима на шофиране – „Normal“ и „Sport“. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 10,2 секунди, а максималната скорост достига 193 км/ч. Този трицилиндров двигател консумира едва 4,9 литра бензин 95Н на 100 километра.

Дизеловият двигател на модела – 1.6 TDI, има максимална мощност 70 кВт/ 95 к.с. и се предлага 5-степенна механична трансмисия или 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител (DSG) и start-stop система.

Новият модел предлага съвременни системи за асистенция, способни да гарантират комфортно и безопасно шофиране по всяко време. Най-малкият SUV на Volkwagen е оборудван с пълна гама мерки за безопасност. Доскоро те бяха запазен периметър само на по-големите автомобили от горните класове. Така Т-Cross е един от най-безопасните SUV модели в класа си. Той има отличните конструктивни мерки за пасивна безопасност на каросерията при сблъсък и образцовата защита на пътниците.

Разполага и с изключително богата гама от електронни системи за асистенция на водача. Те включват:

Система за наблюдение на зоната пред автомобила Front Assist с функции за разпознаване на пешеходци Pedestrian Monitoring.

Има и аварийно спиране в условия на градско движение City Emergency Brake.

Система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение Lane Assist.

Асистент при потегляне на наклон Hill Start Assist.

Проактивна система за защита на пътниците и система  за асистенция.

Предупреждение за опасност в „сляпата” зона от полезрението на водача при промяна на лентата на движение Blind Spot Detection.

Вграден асистент за паркиране и маневри в тесни пространства Parking and Manoeuvring Assist.

Всичко това е включено в стандартното оборудване Опции са системата за предупреждение на водача Driver Alert System, адаптивният темпомат ACC Adaptive cruise control и системата за подпомагане на паркирането Park Assist.

T-Cross осигурява най-високо равнище на свързаност с глобалната мрежа и околния свят. Управлението и персонализирането на функциите на борда е извънредно лесно и интуитивно. Оптимална връзка и достатъчно енергия за смартфоните в автомобила осигуряват до четири USB порта и системата за безжично индуктивно зареждане.