Начало Moto News Представиха проекта DRIVE M7 Aspar Team за 2014 на Сепанг

Представиха проекта DRIVE M7 Aspar Team за 2014 на Сепанг

48
0

Отборът на Aspar MotoGP представи пилотския си състав на пистата Сепанг, където утре започват тестовете на висшия клас. В тима пилоти са двама бивши световни шампиони, а мотоциклетите Honda RCV-1000R са с цветовете на малайзийската енергийна напитка DRIVE M7, чиито производители са основните спонсори на екипа.

Представянето бе преди втората тестове сесия на MotoGP и DRIVE M7 Aspar Team официално показа проекта си за 2014 г. у дома на основния спонсор на специална церемония. При дърпането на покривалата от машините се видя оцветяването в сребристо и флуоресциращо зелено на машините Honda RCV-1000R. В същите цветове ще бъдат и екипите на двамата пилоти Ники Хейдън и Хироши Аояма. И дматата – американецът и японецът са бивши световни шампиони, а продукта на основния спонсор търси начини да излее на световния пазар. Договорът между тима и основния спонсор е за три години и партньорите се надяват на успех. Събитието бе уважено и от министъра на туризма и културата на Малайзия Дато Сери Мохамед Нази бин Тан Сри Абдул Азиз.

Собственикът на отбора Хорхе Мартинес  Аспар коментира: Ние разширяваме нашите хоризонти, продължава нашия растеж и утвърждаване в международен план. Много важно е за нас, че постигнахме споразумение с DRIVE M7  – огромна компания, която е част от групата на Mutiara Motors. От гледна точка на нашия спортен проект, ние преминахме от Aprilia към Honda и подписахме договор с двама световни шампиони – Ники Хейдън и Хироши Аояма. Всички сме много развълнувани за този нов проект и ние сме изправени пред голямо предизвикателство през този сезон и следващите три години.