Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Представянето на Рено е много под очакванията, смята Хюлкенберг

Представянето на Рено е много под очакванията, смята Хюлкенберг

1362
0
Даниел Рикиардо и Кевин Магнусен
Даниел Рикиардо и Кевин Магнусен, снимка: Спас Генев

Представянето на екипа на Рено през първата половина от сезона е било много под очакванията. Това смята пилотът на тима Нико Хюлкенберг. След 12 кръга френският тим е едва на 6-о място при конструкторите, като е зад Торо Росо и далеч зад 4-ия Макларън.

А амбициите на тима преди старта на сезона бяха класиране на 4-о място и намаляване на изоставането спрямо водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Според Хюлкенберг в Рено трябва внимателно да прегледат слабостите си през сезона досега и да се опитат да ги отстранят.

„Досега сезонът ни е тежък, каза Нико. – Очевидно е, че се представяме много под очакванията ни и целите ни. Трябва да си зададем някои много сериозни въпроси и да прегледаме някои неща отвътре. Имаше много повече спадове, отколкото възходи.“

Хюлкенберг не взе точки в последния кръг в Унгария, след като загуба на мощност още в началото на състезанието му коства много време – 0.3 сек на обиколка.

Моторът му премина в безопасен режим на работа заради проблем с контрола на настройките, заради което той разполагаше с доста по-малко конски сили.

„Колата беше много трудна за каране, обясни още германецът, който завърши 12-и. – Балансът изобщо не беше добър. Трябваше да се боря с поведението на предния и задния мост. Нямах нужната скорост.“

Другият пилот на Рено Даниел Рикиардо завърши 14-и. Австралиецът не бе доволен от защитните маневри на завършилия пред него Кевин Магнусен. Двамата водеха оспорвана битка, като датчанинът получи само предупреждение от стюардите.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter