Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Представянето на Рено е много под очакванията, смята Хюлкенберг

Представянето на Рено е много под очакванията, смята Хюлкенберг

1427
0
Даниел Рикиардо и Кевин Магнусен
Даниел Рикиардо и Кевин Магнусен, снимка: Спас Генев

Представянето на екипа на Рено през първата половина от сезона е било много под очакванията. Това смята пилотът на тима Нико Хюлкенберг. След 12 кръга френският тим е едва на 6-о място при конструкторите, като е зад Торо Росо и далеч зад 4-ия Макларън.

А амбициите на тима преди старта на сезона бяха класиране на 4-о място и намаляване на изоставането спрямо водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Според Хюлкенберг в Рено трябва внимателно да прегледат слабостите си през сезона досега и да се опитат да ги отстранят.

„Досега сезонът ни е тежък, каза Нико. – Очевидно е, че се представяме много под очакванията ни и целите ни. Трябва да си зададем някои много сериозни въпроси и да прегледаме някои неща отвътре. Имаше много повече спадове, отколкото възходи.“

Хюлкенберг не взе точки в последния кръг в Унгария, след като загуба на мощност още в началото на състезанието му коства много време – 0.3 сек на обиколка.

Моторът му премина в безопасен режим на работа заради проблем с контрола на настройките, заради което той разполагаше с доста по-малко конски сили.

„Колата беше много трудна за каране, обясни още германецът, който завърши 12-и. – Балансът изобщо не беше добър. Трябваше да се боря с поведението на предния и задния мост. Нямах нужната скорост.“

Другият пилот на Рено Даниел Рикиардо завърши 14-и. Австралиецът не бе доволен от защитните маневри на завършилия пред него Кевин Магнусен. Двамата водеха оспорвана битка, като датчанинът получи само предупреждение от стюардите.