Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предстои девети кръг на БгФ1 2023 – ГП на Япония

Предстои девети кръг на БгФ1 2023 – ГП на Япония

327
0
БГФ1: Гран при на Япония

Българския Формула 1 Шампионат се пренася в страната на изгряващото слънце на невероятното трасе Сузука! Битката в Япония се очертава да бъде вълнуваща, като на пилотите им се наложи да се запознават тепърва с това трасе. Пистата Сузука е нова в календара на БгФ1 и новата история на шампионата.

Последният път, когато тя заема място в календара на БгФ1 е преди повече от десетилетие, през далечната 2011 година, когато победител става Александър Велев, следван от Станислав Стоянов и Петър Кичуков, които допълват подиума.

От настоящите пилоти единствените, които имат опит на това трасе са Димитър Пашов и Димитър Кабакчиев. Опит, който едва ли ще им помогне, предвид развитието на симулаторите и доближаването им все повече до реалността.

Пистата Сузука – това е една от най-техничните писти в календара на БгФ1 за този сезон, като тя разполага с огромно разнообразие от завои, прави. Високите скорости в завоите и зоните за сигурност, не прощават грешки, което се превръща в предизвикателство и за най-добрите.

Неравната настилка и дългите завои, в комбинация с високите скорости, означават голямо износване на гумите, което пък ще даде възможност за различни стратегии и ще отличи тези, които умеят да се справят по-добре с работата на гумите.

Пилотите имаха по-малко от седмица да се подготвят за това състезание. Най-впечатляващо до този момент изглежда представянето на алжирския пилот Насим Рула, който финишира първи в ГП на Монца. Наказание след края на състезанието го изпрати на втора позиция и донесе нова победа на Иван Леонов.

Заради проблемите на Самуил Иванов в Италия, Иван Леонов натрупа още по-голяма преднина в шампионата. Самуил Иванов обаче не се е отказал и показва страхотна скорост на Сузука. Към момента дори изглежда, че е по-бърз от Леонов. Той дори се закани, че ще бъде 1-ви в това състезание.

Иван Иванов, въпреки силните състезания, все още не е достигнал до своята първа победа през този сезон и ще се опита да го стори точно тук. Представянето на пилотите на Oracle Apex Racing сякаш остава на по-заден план до момента, показвайки колебливи резултати в предварителните тестове. Караколев вече постигна своята първа победа, а Ростислав Анастасов ще я преследва на всяка цена в последните надпревари.

Иван Леонов ще иска да спечели на Сузука, като още след края на ГП на Италия заяви, че това му е една от любимите писти. Той е все по-близо до шампионската титла и през сезон 2023. Една малка грешка обаче, може да доведе до отпадане и всички сметки в шампионата да се объркат.

Със сигурност ни очаква едно страхотно състезание! Състезанието ще бъде излъчено на живо тази неделя, 24ти Септември с начален час 20:30ч, в Twitch канала на шампионата – https://twitch.tv/cukambg. Очакваме Ви!