Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предстои ГП на Сан Марино, четвърти кръг на БгФ1

Предстои ГП на Сан Марино, четвърти кръг на БгФ1

598
0
БгФ1

Днес ще се състои състезанието за Голямата награда на Сан Марино – четвърти кръг от Сезон 2023 на БгФ1 (Българския Формула 1 шампионат). Надпреварата ще се проведе на легендарната писта “Имола”, на която сме ставали свидетели на много вълнуващи битки. Това е една от най-техничните писти в календара на БгФ1, като ключово ще бъде правилната настройка на болидите. Пистата предлага от всичко – средно бързи завои, шикани, възможности за разнообразни траектории. Изобщо не е толерантна към грешки и всяка една от тях ще струва много скъпо на пилотите. Износването на гумите далеч не е толкова сериозно, както на предходните писти. Пилотите ще могат да натискат по-сериозно през цялото време, което ще отличи тези от тях, които разполагат с по-добра чиста скорост.

Пилотите имаха по-малко от седмица, за да се подготвят за този старт. Всички са решени да спрат оформящата се доминация на NetRex Grand Prix и Иван Леонов. Най-активни в тестовете до момента са пилотите на Sparta Racing Team. Те ще се опитат да повторят двойният успех на Леонов и Барбуков от миналия сезон. Близките резултати до момента, показват, че ни очаква едно вълнуващо състезание, както си пожелаха лидерите в интервютата след края на предишния кръг.

Лидерът в шампионата Иван Леонов заяви, че едва ли ще има достатъчно време за подготовка за това състезание. Очаква сериозна конкуренция не само от съотборника си и пилотите на Oracle Apex Racing, но и от Иван Иванов, който напомни за себе си, с третата си позиция в ГП на Канада.

Очакваме и отговорът на Насим Рула, както и този на пилотите на Oracle Apex Racing.  Те ще се опитат да развалят празника на Леонов, който спечели всичко възможно през този сезон и води убедително във временното класиране. Със сигурност Иван Леонов е най-постоянният пилот през този сезон, но това може да се промени във всеки един момент. Едно отпадане или грешка могат да направят битката за титлата много по-оспорвано от колкото изглежда в момента. Именно на подобни обрати сме ставали свидетели не малко пъти през изминалите сезони.

През миналата година именно Леонов успя да спечели по един много драматичен начин, изпреварвайки своя съотборник Стоян Барбуков метри преди финала на надпреварата. Тогава дори коментаторите не можеха да повярват какво се случи и кой в крайна сметка пресече първи финалната линия.

Въпрос на време е някой да спре устрема на шампиона за сезон 2022. Всички тренират усилено, за да се възползват от всяка негова грешка и да постигнат своята първа победа през този сезон.

Не пропускайте БгФ1 ГП на Сан Марино, тази неделя – 7 май от 20:30 часа. Състезанието ще бъде излъчено на живо в Twitch канала на шампионата – https://twitch.tv/cukambg с коментара на Момчил Пенов и Калин Карамфилов!