Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предстоят сериозни промени по колата, обяви Биното

Предстоят сериозни промени по колата, обяви Биното

2361
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Спас Генев

Шефът на Ферари във Формула 1 Матиа Биното заяви, че е наясно със сериозното изоставане на Ферари спрямо Мерцедес през новия сезон във Формула 1. И в тима готвят сериозни промени по колата. След 6 кръга Скудерията няма победа, а в същото време Сребърните стрели спечелиха всички надпревари.

Шарл Льоклер можеше да победи в Бахрейн и Баку, но технически проблем и грешка на пилота на Ферари го спряха по пътя към победата. Стратезите на тима от Маранело също допуснаха някои сериозни грешки. Като тази в Монако с Льоклер.

Предстои уикендът за Гран при на Канада, в който концепцията на болида SF90 би трябвало да даде предимство на Ферари спрямо Мерцедес. Според Биното в следващите състезания по колата ще има промени, които би трябвало да решат голяма част проблемите с автомобила.

„Знаем, че в момента не сме достатъчно конкурентни, каза Биното. – Задават се промени по колата, които ще доведат до значителен ефект върху проблемите, които имаме от началото на сезона. Пристигаме в Канада, за да постигнем най-доброто. И да оставим зад гърба си грешките. Тази писта обикновено предлага вълнуващи и непредвидими състезания.

Дългата права и голямата зона за спиране преди шикана, който води към старт-финалната линия, са местата за изпреварване. Там очакваме да видим добри битки. Характеристиките на трасето представляват допълнително предизвикателство. Максималната скорост, ефективността на спирачките и сцеплението са основните фактори.“