Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното обясни защо се е стигнало до провала с Льоклер

Биното обясни защо се е стигнало до провала с Льоклер

2740
0
Матиа Биното
Матиа Биното; снимка: Майкъл Потс

Шефът на Ферари Матиа Биното обясни защо се е стигнало до грешката в стратегията на Шарл Льоклер по време на първата част от квалификацията за Гран при на Монако.

Местният любимец отпадна още след първия сегмент, като не излезе за нова бърза обиколка в края на сесията. А другите пилоти, включително Фетел, подобриха значително времената си и го изпревариха. Той остана 16-и и отпадна.

„Не беше добър ден за нас. Допуснахме грешка, заяви Биното. – Направихме неправилна преценка относно времето, което ще бъде достатъчно за преминаване на Q1.

То беше изчислено в реално време на базата на данните, които виждахме от трасето. И на базата на секторните времена на другите пилоти. А спрямо това време ние имахме и малко аванс. И той обикновено е достатъчен да покрие всякакви ситуации, които могат да възникнат.”

Биното с Тото Волф и Хорнер
Биното с Тото Волф и Кристиан Хорнер, снимка: Спас Генев

В крайна сметка се оказа, че в тима не са изчислили добре необходимото постижение за преминаване в Q2, което се оказа 1:12.097 мин. А Шарл Льоклер постигна 1:12.149 мин.

„Оказа се, че подобряването на условията на пистата в края на първата част е било много голямо, каза още Биното. – И преднината, която имахме спрямо другите след първите опити не беше достатъчна.

Изглежда, че не бяхме предвидили достатъчно добре с колко другите пилоти ще подобрят резултатите си, трупайки все повече увереност на трасето.”