Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предвидената за Абу Даби среща на ФОТА бе отложена

Предвидената за Абу Даби среща на ФОТА бе отложена

28
0
FOTA,ФОТА

Очакваната с напрежение среща на ФОТА, която бе планирана да се проведе в рамките на уикенда в Абу Даби, все пак бе отложена. „Поради логични причини“ тя ще се проведе на финала на сезона в Бразилия в последната седмица на ноември.

Причина за провеждането на тази среща е спорът между отборите относно споразумението за ограничаване на разходите. Този въпрос занимава и създава определено напрежение между екипите.

Още в Сингапур бе предложено за подписване ново споразумение, но от Ред Бул се отказаха да го подпишат, защото от отбора се страхуват от недостатъците му в близко бъдеще. От отбора искат това споразумение да не важи само и единствено за аеродинамиката, както бе предложено и където отборът е изключително силен, а също така и за двигателите и системата KERS.

Ако не бъде постигнат консенсус някои отбори заплашиха с напускане на организацията. А това може да има сериозни последици. Договорът Конкорд урежда разпределението на всички приходи в спорта. Така че ако отборите са разединени при преговорите с Бърни Екълстоун, те определено ще са в доста слаба позиция.