Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предвиждат 22 градуса и леки превалявания за надпреварата

Предвиждат 22 градуса и леки превалявания за надпреварата

32
0

Формула 1 може би най-после ще се радва на суха писта в Сао Пауло според прогнозите на метеоролозите. Това е окуражителна информация за екипите и публиката, особено след вчерашните порои, заради които квалификацията за Гран при на Бразилия се проточи повече от два часа и половина.

Според предвижданията дъжд е възможен, но с далеч по-нисък интензитет от снощните бури. Според метеоролозите ако превали, то ще е слабо – както се случваше няколко пъти в петък по време на свободните тренировки на трасето Интерлагос. Тоест достатъчно, за да направи XVI кръг от световния шампионат на F1 непредсказуем и вълнуващ, но не толкова, че да застрашава пилотите, както се случи в сесията за място на стартовата решетка.

За стартовия час на надпреварата – 14 ч. местно време – според метеоролозите температурата ще е 22 градуса и ще има леки превалявания (73% влажност).

През 2009 г. времето вече няколко пъти се намесва сериозно в изхода от стартове. Най-сериозно обаче бе положението в Малайзия, където тропическа буря принуди рейс директора Чарли Уайтинг да прекрати състезанието. Тогава бяха раздадени половината точки на първите осем в класирането.