Начало Рали Преговорите между ФИА и Евроспорт окончателно се провалиха

Преговорите между ФИА и Евроспорт окончателно се провалиха

70
0
Logo,WRC

ФИА прекрати окончателно преговорите с Евроспорт за промоутър на световния рали шампионат. Световната автомобилна федерация съобщи късно снощи за пропадането на разговорите с изявление, в което се казва, че за момента се е оказало невъзможно да се намери компания за тази роля в глобален мащаб.

Федерацията участва в дълги и подробни дискусии със заинтересованите страни, но серия проблеми са невъзможни за решаване и това доведе до решението за оттегляне от преговорите – продължава рилийсът.

При това положение ФИА ще продължи да изпълнява обичайните си дейности, касаещи спортните и технически аспекти на надпреварите. В допълнение организацията ще финансира времеизмерването и засичането на отсечките.

От Париж допълват, че отборите, производителите и всички останали участници във WRC са уведомени за ситуацията. Сега ще бъдат започнати нови разговори с други организации, интересуващи се от промоутърската роля в световния рали шампионат.

Президентът на WRC комисията във ФИА Ярмо Махонен пък е препоръчал на отделните надпревари в първенството да търсят индивидуални сделки за телевизионно отразяване, твърди autosport.com. Разпратено е писмо до всички организатори с репликата „за съжаление всеки WRC организатор ще трябва да преговаря за тв-покриването на собственото си събитие“.

Моторспорт директорът на Форд за Европа Джерард Куин заяви, че това е крайно непрактично и новината за пропадналите преговори е наистина много лоша. Той допълни, че подобно решение не дава на никого в спорта необходимото и желано отразяване.