Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преговорите за Гран при на Канада не успяват

Преговорите за Гран при на Канада не успяват

29
0

Опитите за връщане на Гран при на Какада в календара се провалиха, след като организаторите от Монреал казаха, че исканията към тях са безсмислени.

В официално съобщение, публикувано в неделя вечер, представители на града са казали, че няма начин те да намерят тези суми, които се изискват от шефа на Формула 1, Бърни Еклестън.

Кметът на Монреал, Джерал Трембли, каза: „В нашите преговори ние постоянно сме водени от принципи за разумно управление. Но въпреки нашите усилия и тези на бизнес сферата безсмислените изисквания от страна на Формула 1 надвишават възможностите на данъкоплатеца да плаща.”

„Бих искал да благодаря на моите колеги и на бизнес обществеността, че обединиха силите си, за да спасят надпреварата.”

Реймънд Бечанд, министър по туризма, коментира, че когато Гран при на Канада се е нуждаела от помощ, правителството на Квебек е било в готовност. Той обаче е категоричен, че ако Бърни Еклестън не промени малко изискванията си и не намери нов подход, няма да има Гран при на Канада през 2009 година.

От Монреал научиха за първи път, че няма да има Гран при на Канада, на 7 октомври. Две седмици по-късно те посетиха Еклестън. На 28 октомври представителите на Канада получиха готов договор на стойност 143 милиона долара, които трябва да се изплатят за пет години – нещо, което е считано за невъзможно от тях.

Стана ясно, че за 2009 година Еклестън иска 26 милиона долара, което е скок с 5 % спрямо 2008 година. Междувременно с всяка следващата година цените скачат с допълнителни 5 %.