Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прекрасно време на Райконен във втория ден в Бахрейн

Прекрасно време на Райконен във втория ден в Бахрейн

42
0

След доброто си време в първия ден от тестовете на писта в Бахрейн при подобрени условия Кими Райконен с новото F2008 постигна чудесно време, което не бе по силите на нито един от останалите трима пилоти на пистата.
След 77 направени обиколки финландецът постигна време от 1:30.595 минути, което бе с повече от 1,5 секунди по-добро от това в първия ден. Този резултат бе и с ¾ от секундата по-добро от пол позишъна на Фелипе Маса по време на квалификацията през 2007 г.
Времето постигнато от Райконен има и своето логично обяснение след като от Скудерията чрез финландеца направиха пълна симулация на състезателен уикенд, в това число и квалификация с почти празен резервоар.
За сметка на това тест пилота на Ферари Лука Бадоер преследваше един доста по-конвенционален план на изпитания и обяснимо бе доста по-бавен от съотборника си (+ 1,635/64 обиколки).
Двамата пилоти на Тойота пък от своя страна имаха едно доста голямо изоставане спрямо червените. Тимо Глок бе на 2,294 секунди зад най-доброто време на Райконен след 71 обиколки, а съотборникът му Ярно Трули бе с още половин секунда по-бавен след 60 направени обиколки.
Двамата провеждаха изпитания на нови части и проверки на системите, уточняваха настройките за пистата. Заради проблеми със скоростите обаче и двамата прекараха доста време следобед в бокса.