Начало WRC News Прекратиха първата отсечка в рали Мексико

Прекратиха първата отсечка в рали Мексико

535
0
Есапека Лапи
Есапека Лапи, снимка: Ситроен

Първата отсечка от рали Мексико беше прекратена от съображения за сигурност. Надпреварата е 3-и кръг от първенството на WRC. Рампата, от която пилотите отскачат малко преди финала, се счупи след няколко минавания и организаторите решиха, че е твърде опасно пробегът да продължи.

Най-бърз в дългия само 1.14 ким етап до момента беше Есапека Лапи със Ситроен. По нея така и не минаха главните претенденти за титлата От Танак, Тиери Нювил и Себастиен Ожие. Те, както и всички, които не стартираха, получиха времето на Крис Мийк с Тойота. Той бе последният, преминал по трасето.

Рампата се намираше само 100 метра преди финала. И някои от пилотите, като Лапи и Андреас Микелсен с Хюндай, се приземиха след скока опасно с предната част на колата при агресивен подход на този участък.

Така първи в Мексико след откриващия етап беше класиран Лапи, следван на 0.1 сек от Микелсен. Мийк е 3-и на 0.6 сек, като със същото изоставане са още Еванс, Нювил, Танак и Ожие. Следват Теему Сунинен от М-Спорт и Дани Сордо с Хюндай на 1.5 сек.