Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Премахнаха четвъртата DRS зона на Албърт Парк

Премахнаха четвъртата DRS зона на Албърт Парк

1426
0
Албърт Парк
снимка: Пирели

Преди началото на третата тренировка в Мелбърн бе обявено, че една от DRS зоните на трасето ще бъде премахната. Става въпрос за зоната между 8-ми и 9-ти завой, която беше добавена по-рано през тази седмица. Това бе направено от съображения за сигурност. Освен това, точките за детекция също ще бъдат преместени. Ето какво гласи официалното съобщение от ФИА:

„С цел безопасност, DRS зоните ще бъдат намалени на 3 до края на събитието. Първата DRS детекция ще бъде преместена преди 9-ти завой, първата зона ще бъде след 10-ти завой. Втората DRS зона ще остана непроменена като останалите ще бъдат преномерирани.“

По този начин DRS зоните ще бъдат същите като в последната надпревара по това трасе през 2019. Първоначалната причина за промяната бе желанието на организаторите да направят състезанието по-атрактивно, тъй като според статистиката тази писта е една от най-трудните за изпреварване в календара. Въпреки това, решението за 4 зони бе изненадващо, тъй като преди началото на сезона се говореше, че е вероятно дори тяхното намаляване предвид новите правила.

Междувременно, тъй като премахването на тази зона дойде преди началото на третата тренировка, това накара отборите да променят някои от компонентите по колите си в сравнение с петъчните сесии.