Начало Автомобили Премиера на Opel Insignia Sports Tourer

Премиера на Opel Insignia Sports Tourer

668
0

Автомобилът на годината Opel Insignia вече се предлага и под формата на атлетично спортно комби. Insignia Sports Tourer предлага водещи технологични решения „опаковани” в спортна луксозна визия и този факт се подчертава от самото име. Моделът предлага същия атлетичен, динамичен и елегантен дизайн, както и седана. Дизайнерите на Insignia са придали на задната част на Sports Tourer неповторимо изтънчена стилистична линия, като същевременно с това хармонично са я интегрирали в общия силует. Под динамичната визия се крие интериор, който осигурява простор за петима пътници и съответстващото място за багаж, а общият товарен обем възлиза на 1,530 литра. Sports Tourer запазва междуосното разстояние от 2.74 метра на седана, но дължината му от 4.91 метра е с 80 милиметра по-голяма.

С представянето на Insignia Sports Tourer, към гамата от седем двигателя, предлагани вече при седана, ще се добавят и още два нови агрегата. 1.6-литровият бензинов турбо мотор, който разполага с мощност 180 к.с. и 230 Нм въртящ момент, ще се предлага с предно предаване (FWD). Двулитровият битурбо дизелов агрегат с мощност 190 к.с. и въртящ момент 400 Нм ще се съчетава и със система за двойно предаване Adaptative 4×4, давайки своя принос в утвърждаването на автомобила като един от лидерите в средния клас. Тези два двигателя, разбира се, ще се предлагат и при другите версии на купето, като 2.0 CDTI BiTurbo ще се появи на пазара в края на 2009 година.

Експонатът Insignia Sports Tourer на щанда на Opel на автомобилното изложение ще бъде с един от най-предпочитаните двигатели – 2-литровия турбодизел със 160 к.с. и ще е оборудван с пакет ОРС, който придава още по-голяма динамика и спортно излъчване на моделите благодарение на допълнителните заден и странични спойлери, както и на по-големите брони. Освен комби версията на щанда ще присъства и самият Автомобил на годината 2009 – Insignia седан, който в случая ще бъде с 1.8-литров бензинов двигател и ниво на оборудване Edition с допълнителни ксенонови фарове с най-новата система на адаптивните светлини AFL+, 18-цолови алуминиеви джанти и други характеристики, повишаващи комфорта и безопасността в автомобила.

Посетителите със сигурност ще забележат на щанда на Opel черния Opel GT – класически роудстър с разположен отпред двигател, задно предаване, арматурно табло със спортни контролни прибори и перфектно скроен по мярка мек сгъваем покрив. GT се характеризира и с изключително привлекателно ценово равнище – за 37 760 евро с вкл. ДДС клиентите ще получат цели 264 к.с., дело на високотехнологичния бензинов турбодвигател с директно впръскване, с който автомобилът има ускорение от 0 до 100 км/ч по-малко от шест секунди. В същия спортнен дух са и експонатите Corsa OPC с двигател 1.6 Turbo (192 к.с.) и Astra GTC 1.6 Turbo (180 к.с.) с тунинг на Irmscher.

Освен силно спортната моделна линия, на щанда на Opel посетителите ще имат възможността да се срещнат и с приветливия, пъргав и многофункционален градски автомобил Opel Agila, който ще бъде оборудван с икономичния 1.2-литров четирицилиндров бензинов двигател с мощност 86 к.с., среден разход на гориво 5.5 литра на 100 километра, равняващ се на емисии на CO2 131 гр на километър или 26.2 гр/CO2 на пътническо място. Този двигател на Agila може да бъде съчетан с четиристепенна автоматична трансмисия, която е изключително примамлива алтернатива в условията на градско шофиране. Друг изключително практичен многофункционален модел, който Opel ще покаже на изложението е Zafira, която от появата си през 2000 година до сега е лидер в сегмента на многофункционалните компактни ванове както в Западна Европа, така и в България. Експонатът на тазгодишното изложение ще се отличава с 1.6-литровия си бензинов агрегат с фабрично монтирана метанова инсталация, който има максимална мощност 94 к.с. Zafira 1.6 CNG използва предлагащата максимална ефективност при работа на природен газ технология „monovalentplus“. Особено силна страна на Zafira 1.6 CNG е изключителната й икономичност – при среден разход от около 5,3 килограма метан на 100 километра и актуална цена на природния газ от около 0,76 Euro на килограм, разходите за гориво в сравнение с дизеловите версии се снижават с 30 процента, а намалението в сравнение с версиите на Zafira с бензинов двигател достига до 50 процента. Освен това при версията, използваща за гориво природен газ, уникалната гъвкавост на системата Flex7 и големият багажен обем са изцяло запазени.

Накрая, но не по важност, на щанда на Opel ще бъде представен и модела Antara, с който преди две години марката се завърна в сегмента на автомобилите с двойно предаване. Характерни за този модел са динамично-елегантния дизайн, сравнимото с това на лек автомобил поведение на пътя, щедрите вътрешни размери при запазване на компактни външни габарити, новаторските транспортни решения, като системата „Flex-Fix“, подчертаната функционалност и високото разположение на водача и пътническите места.