Начало ТОП Премиера за Volvo XC40 Recharge озари празника Санта Лучия

Премиера за Volvo XC40 Recharge озари празника Санта Лучия

2211
0
Volvo XC40 Recharge
XC40 Recharge пред шоурума на Volvo в София

На традиционно скандинавско събитие, по повод празника на светлината, новото Volvo XC40 Recharge официално бе представено у нас. Първият електрически автомобил на шведската марка беше посрещнат от българските медии, в компанията на характерните за Санта Лучия гльок и джинджифилови сладки.

Volvo cars има амбициозни цели по отношение на устойчивостта. Новото XC40 Recharge е първото от редица електрически премиери. Това е стъпка от програмата, с която до 2025 година 50% от продажбите на компанията ще бъдат електромобили, а останалите 50% – хибриди.

XC40 Recharge е истински SUV – с мощна стойка и спортно излъчване. Високата позиция на седене, както и интелигентно проектирания интериор го превръщат в пълноценен семеен автомобил. Верни на филисофията си, формата следва функцията, Volvo дизайнерите са постигнали отличителна скандинавска визия с впечатляваща практичност. Всичко в XC40 Recharge ще намери своето подходящо място.

Първият Volvo електромобил ще се предлага в две версии:

    • P6 с един електромотор на предния мост и 231 к.с. мощност и
    • P8 Twin с два електромотора, на предния и задния мост, и 408 к.с. мощност, с които XC40 Recharge ускорява от 0 до 100 км за 4.9 секунди.

Изцяло електрическият силов агрегат осигурява изключително вдъхновяващо, безшумно и изтънчено задвижване, с моментален въртящ момент за бързо потегляне и плавно, линейно ускорение при всякакви обороти.

Батерията от 78 kWh позволява електрически пробег до над 400 км. Зарежда се лесно и бързо – до 80% от капацитета за около 40 минути на бързозарядна станция.

Едно от скритите съкровища в XC40 Recharge e новата инфотейнмънт система. Разработена съвместно с Google, тя осигурява безпрецедентна интуитивност и възможности за персонализиция. Освен всички Google услуги и приложения, клиентите ще имат и актуализация по въздуха. Така ще могат да се наслаждават на последна версия софтуер, без да се налага да посещават сервиз.

Едва ли ще е изненада за някой, че новото електрическо Volvo е и изключително сигурно. Той е с богат набор от системи за активна и пасивна безопоасност. Автомобилът вече беше отличен с топ резултат,  от Американският застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS), най-взискателнaтa агенция за тестове в света.

Началната цена за XC40 Recharge е 98 800 лева с ДДС и включва за първи път сервизен пакет за три години. Той покрива регулярното сервизно обслужване и нормално износващите се части, като предни и задни дискове, накладки, пера на чистачките. Автомобилът стандартно се предлага с 5 години гаранция и услугата Door to door.

Новата Volvo звезда идва и с промоционални схеми на финансиране, осигурени от Мото-Пфое Лизинг, както и с иновативната форма Care. Тя включва наема на автомобила, зимни гуми, гражданска отговорност, каско, оборотен автомобил и всички елементи, според желанията на клиентите.

Новото XC40 Recharge се радва на очаквано ентусиазиран прием у нас. Половината квотата е вече продадена. Макар че българският пазар на електромобили все още не е силно развит, от Мото-Пфое залагат високи амбиции за модела.