Начало Автомобили Премиерата на новия ASX от Mitsubishi ще е в Женева

Премиерата на новия ASX от Mitsubishi ще е в Женева

273
0

Световната премиера на новата моделна година на компактния SUV ASX (RVR или Outlander Sport на някои пазари) от Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще се състои по време на 89-ия Международен автосалон в Женева.

Той ще се проведе между 5-17 март. Официалните прес дни са на 5 и 6 март. А изложението е отворено за широката публика от 7 до 17 март.

От представянето му през 2009 г. досега продажбите на ASX възлизат на около 1.32 милиона бройки в 90 страни. Най-големите пазари за модела са Северна Америка, Европа, Австралия и Китай. В момента той е третият по продажби автомобил на MMC. И е ключов модел за глобалната стратегия на компанията.

Екстериорът на модела е преминал през значителна промяна, продиктувана от дизайнерската философия „солиден и прецизен”. Той е израз на слогана на MMC “Drive your Ambition.”

ASX е компактен SUV, проектиран за града, предлагащ набор от екстри, които го правят идеален, както за ежедневна употреба, така и за вълнуващи приключения в края на седмицата. Леката му и компактна конструкция, съчетана с възможностите на SUV автомобил, превръщат шофирането в сигурно удоволствие.

На европейските пазари ASX ще бъде с 2.0L MIVEC 2 16-клапанов двигател с 5-степенна ръчна скоростна кутия или INVECS 3-III CVT с 6-степенен спортен режим. Автомобилът ще се предлага както във вариант с предно предаване, така и с 4×4 задвижване.

ASX предлага сигурност и безопасност, благодарение на функции като подсилената RISE конструкция и системата за ограничаване опасността от челен удар – Forward Collision Mitigation (FCM).