Начало Автомобили Интересни премиери и акцент върху алтернативните задвижвания на Автосалон София

Интересни премиери и акцент върху алтернативните задвижвания на Автосалон София

125
0

Интересни премиери ще могат да разгледат посетителите на предстоящия автомобилен салон в София. Изложението, което ще се проведе през октомври, е част от официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA).

На софийския салон ще бъдат показани новите модели на над 36 автомобилни марки. Голяма част от премиерите ще се появят за първи път на родна почва. Дебют ще отбележат и две изцяло нови за българския пазар марки – Mahindra и Cupra. Основаното в Индия през 1947 г. предприятие Mahindra има огромен опит в конструирането и производството на всъдеходи, както и на различен тип професионални машини.

Cupra е отскоро обособен самостоятелен бранд, който създава спортни модификации на основата на моделите на испанското подразделение на Volkswagen Group – Seat. На изложението ще бъде показан първият модел на новата марка – Cupra Ateca, снабден с двулитров бензинов турбодвигател с 300 к.с. и задвижване на четирите колела.

В унисон с модерните тенденции в бранша Автомобилен салон София 2019 тази година ще фокусира погледите към най-актуалните тенденции за преминаване към алтернативни видове задвижване.

На щандовете ще има многобройни модели изцяло от електрическа енергия, Plug-in хибриди и т.н. Премиера ще е електрическият Volkswagen ID.3, с който концернът слага началото на нова ера за марката. На изложението ще е и последната версия на популярния Honda CR-V Hybrid.

По традиция подобаващо място на изложението имат производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, аудио системи. Присъстват и лизингови компании, банки, застрахователи и т.н.

За изложението са подготвени множество съпътстващи атракции, забавления, приятни изненади и награди за посетителите. Всеки от тях ще има шанса да си тръгне с чисто нова кола. Тази година изборът ще бъде между 10 различни модела от 10 различни марки. Цената на най-скъпия автомобил, който може да бъде спечелен, достига до 36 000 лева.