Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преминаване през бордюр довело до повредата в пода на Хамилтън

Преминаване през бордюр довело до повредата в пода на Хамилтън

2282
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Преминаване през някой от бордюрите най-вероятно е причинило повредата в пода на колата на Люис Хамилтън по време на Гран при на Австралия. Това обяви главният стратег на Мерцедес Джеймс Ваулс.

От 4-ата обиколка британецът започна сериозно да изостава от своя съотборник и лидер в състезанието Валтери Ботас. Той докладва по радиото, че задната част на колата му не е се държи добре.

„При инспекцията на колата на Люис след състезанието установихме повреди в зоната, където се запечатва въздухът към дифузьора, каза Ваулс. – Видяхме, че има счупен карбонов елемент от пода точно пред задната лява гума.

Тази зона е много чувствителна от аеродинамична гледна точка. Това важи както за притискащата сила, така и за баланса на колата. Смятаме, че това се е получило в хода на състезанието при преминаване на някой от бордюрите.“

Според Ваулс освен проблеми с баланса и намаляване на притискането, счупването на тази част от пода е създало на Хамилтън и такива с износването на гумите.

„Люис спря доста рано в бокса, за да запази позиция пред Фетел. И трябваше да направи много дълга серия от обиколки с гумите медиум, каза Джеймс. – Съответно трябваше значително да пази гумите. Той свърши фантастична работа да стигне до финала с тях и да е 2-и.“