Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разкриха каква част от пода е липсвала в колата на Хамилтън

Разкриха каква част от пода е липсвала в колата на Хамилтън

4007
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Днес беше показано каква част от пода е липсвала от колата на Люис Хамилтън по време на състезанието за Гран при на Австралия. Британецът започна да губи темпо след първите няколко обиколки спрямо съотборника си в Мерцедес Ботас.

След това в хода на надпреварата се оплака, че задната част не се държи добре. В крайна сметка шампионът завърши 2-и, но на над 20 сек от Валтери.

Още след финала от тима обявиха, че част от пода на колата W10 липсва. Сега обаче стана ясно коя е тя и къде се намира. Става въпрос за последната част от пода, която е точно пред задната гума. В нея има отвор, който е и най-големият от всички в тази зона.

Тази част изглежда сравнително малка, но е от критично значение за представянето на дифузьора. Тя помага да се контролира посоката на въздушния поток около задната гума. И предотвратява разпръскването на потока настрани по пътя му към дифузьора.

Това може да обясни защо Хамилтън чувстваше, че колата му е не е добре балансирана. Освен това липсата на този компонент може да е довела до неравномерно износване на задните гуми.

Според Люис елементът се е откъснал в 4-ата обиколка, защото след това той започна да изостава бързо от Ботас. До 4-ия тур разликата между тях беше 1.4 сек. След 5-ия стана 1.6 сек, след 6-ия 2 сек, а след 7-ия 2.4 сек.

„Лесно вървях с темпото на Валтери до онзи момент в 4-ата обиколка, когато се случи повредата, обясни Хамилтън. – След това започнах да имам трудности със задната част. Не съм сигурен откъде дойде това. Не излязох никъде от пистата.“