Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преодолях всичко, вече не дължа никому нищо, заяви Хамилтън

Преодолях всичко, вече не дължа никому нищо, заяви Хамилтън

34
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън не бе оставен на мира и в първия ден от работата на екипите от Формула 1 на пистата Сузука. Пилотът на Макларън е обсъждан непрекъснато от Сингапур насам заради поредния инцидент с негово участие – там той се удари с Фелипе Маса (Ферари), а това доведе до избухване на бразилеца пред тв-камерите и безкрайни анализи.

Състезателят обясни днес, че 2011 г. не е никак лека за него, особено като се има предвид как се развиваше кариерата му доскоро.

До 2008 г. печелех шампионат през година, като това започна още откакто бях на 8. Досега се справях, но ми се случиха няколко трудни сезона. Настоящият е може би най-тежкия, най-сложния в кариерата ми. Нямам отговор защо е така. Вече не става дума за това какво съм направил през изминалите месеци, а как ще се възстановя – подходи философски към въпроса Хамилтън. – Сега се съсредоточавам се върху предстоящия уикенд. Срамота е, че все още говорим за предходното състезания, но понякога се случва. Преодолях го, вече е в миналото. Наказаха ме, така че нямам чувството, че дължа някому нещо. Нямам никакви проблеми с него (Маса – б.р.). Сигурен съм, че ще се засечем някъде през уикенда и се надявам да говорим за нормални неща.

Специалният брифинг с основна тема карането на Хамилтън пък най-вероятно няма да се състои. Оказа се, че подобна среща не е била свиквана и почти няма вероятност тепърва да се организира.

Мисля, че някой изфабрикува тази информация – заяви Рубенс Барикело. – По време на брифингите говорим за всичко, а в асоциацията на пилотите доразнищваме проблемите. Много неща се изговориха например за карането на [Михаел] Шумахер срещу Люис на Монца, че било нечестно и така нататък, но когато се озовахме на брифинга всъщност никой не обели и дума. Твърде много се говори, но малко се действа, така че едва ли ще се случи и нещо с Люис – допълни бразилецът.