Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преструктуриране в Уилямс

Преструктуриране в Уилямс

39
0

Това, което се носеше като слух преди Гран при на Монако вече е потвърдено в специално прес изявление на тима на Уилямс. Главният инженер на тима Сам Майкъл ще заеме мястото на Патрик Хед, като технически директор на отбора. Самият Хед, който притежава 30 % от отбора ще бъде прехвърлен на новосъздадената длъжност Director of Engineering. Тази длъжност щяла да бъде с повече мениджърска насоченост отколкото инженерна.
Точните последствия от преструктурирането в Гроув ще изглеждат по следния начин: Хед ще трябва да се отдели от решаването на всекидневните технически проблеми и да се съсредоточи върху дългосрочните технологични разработки и стратегии, както и върху изучаването и приспособяването към бъдещия технически регламент. От своя страна 33-годишният Майкъл ще поеме всички задачи свързани с дизайна, развитието и участието в състезанията на болидите на Уилямс.
“За да бъдем ясни ще кажа, че аз продължавам да участвам във всекидневните решения вземани от тима, както и продължавам да притежавам част от отбора”, обясни Патрик Хед. “Това не означава че аз ще се оттеглям. Когато Нюй дойде при нас през 1990 г. аз смених поста си от шеф дизайнер на технически директор. Сега мисля че е време за други промени. Ще подкрепям изцяло Сам в неговата нова роля и вярвам, че новата ми роля ще ми поднесе достатъчно нови предизвикателства.”
Сам Майкъл заяви, че е особено доволен от новото си назначение: “Много съм щастлив от това доказателство за доверие, което ми бе поднесено. По този начин Патрик ще има повече време за важни стратегически решения. Освен това, времето по което се взима това решение ми позволява да поема пълния контрол върху FW27.”
Паралелно с промените в структурата днес бе обявена и още една промяна. “От днес в употреба влиза и втория ни аеродинамичен тунел”, обяви Майкъл. “Аеродинамиката все повече се превръща в основополагаща част от Гран при и като се има предвид новите правила мога да кажа, че нашата тръба е най-добрата в момента и развитите в нея части ще се видят съвсем скоро и ще ни донесат видим напредък”, похвали Патрик Хед новото съоръжение.