Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преструктурират управлението на Маруся Върджин Рейсинг

Преструктурират управлението на Маруся Върджин Рейсинг

20
0
Върджин

Преструктуриране на управлението си провежда отборът на Маруся Върджин Рейсинг в началото на активния сезон във Формула 1. От тима съобщиха, че Николай Фоменко ще е новият инженерен директор, а Анди Уеб – главен изпълнителен директор (които са съответно президент на акционерната за тима Маруся Моторс и управляващият за Великобритания мениджър на компанията). Целта е да се подобри работата на отбора като цяло.

Бордът на директорите на Върджин е разгледал абсолютно всички аспекти от търговската и състезателна дейност на тима и е взел решенията, за да осигури напредъка на екипа.

Обявените промени ни дават солидна база, върху която да започнем втория си сезон [във Формула 1] – заяви председателят на отбора Дарил Ийлс. – Обвързването на Маруся с отбора ще продължава да ни дава възможност да наемаме правилните хора, да разполагаме с необходимите ресурси и инфраструктура, за да подсигурим шансовете на отбора за в бъдеще. Не се съмнявам, че ни предстоят вълнуващи времена.

Досегашният главен изпълнителен директор Греъм Лоудън поема поста президент и спортен директор, като остава представител в комисията за Формула 1 към ФИА. Ролята на оперативен директор пък е дадена на Йън Филипс, който вече разполага с огромен опит след работата си с редица отбори в Гран при. Джон Буут остава шеф на отбора.