Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 През този сезон ще ми е наистина много трудно без баща ми,...

През този сезон ще ми е наистина много трудно без баща ми, призна Бътън

47
0
Дженсън Бътън,Джон Бътън

Дженсън Бътън призна, че сезон 2014 г. ще е далеч по-труден за него от обичайно заради загубата на баща му.

Джон Бътън, който пътуваше със сина си по време на цялата му Гран при кариера и изтърва един-единствен старт от нея, почина внезапно през януари тази година. Бивш автомобилен състезател, той бе до Дженсън през цялото му развитие още от картинга чак до Гран при.

Двамата бяха изключително близки. Пилотът изгради около себе си зона на комфорт през годините, от която баща му бе съществена част. Говорейки с репортери в Австралия преди първия старт от сезон 2014 г., пилотът на Макларън призна, че все още му е трудно да приеме, че е изгубил татко си – особено, когато е извън автомобила си.

Последните месеци бяха доста странни. Бих ги определил като ужасни. Но в един друг аспект бе хубаво да чуя какво мислят хората за баща ми, изпратиха безброй съболезнования, разказаха ми неща за него, които никога не бях чувал. Беше наистина много специално усещане да разбера до колко много хора се е докоснал – обясни пилотът. – Бях по-спокоен, докато бях зает с тестовете си. Може да се засмееш, да споделиш шега, докато си вършиш работата. Някой ми изпрати прекрасно съобщение, което гласеше: „Животът на всички ще се нормализира – не и твоят, но никога не се чувствай виновен заради смеха или една усмивка, защото той би искал точно това, да се усмихваш”. Боли, когато не се състезаваш и си сам. Тогава се чувстваш все едно са те проболи в сърцето. По време на състезателните уикенди няма да съм сам – имам семейството и приятелите си, което много ми помага. Все още е невероятно трудно, но ще имам огромна подкрепа.

Бътън обясни още, че чувства отсъствието на баща си непрекъснато и това ще продължи по време на сезона:

Трудно ще е. Той беше последният човек, който ме изпращаше, когато се качвах в колата. Дори вече да бях седнал и да се опитвах да се концентрирам, винаги бе там, винаги ми даваше тази последна прегръдка. Това ще ми липсва много. Би било невероятно емоционално, ако стигна до подиума. Ще е сложно и ако изкарам ужасно състезание, защото няма да е до мен.