Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 При какво класиране Мерцедес ще спечели титлата на Сепанг

При какво класиране Мерцедес ще спечели титлата на Сепанг

44
0

Екипът на Мерцедес спокойно може да си осигури отборна титла във Формула 1 още след предстоящото състезание за Гран при на Малайзия. Екипът от Бракли води с 222 точки пред Ред Бул и с 237 т. пред Ферари.

След кръга на Сепанг ще остават 5 състезания, в които Биковете и Скудерията могат да вземат най-много 215 т. Което напрактика означава, че Мерцедес трябва да запази 215 или повече точки аванс пред конкурентите (при равни точки Мерцедес ще има повече победи).

За да са осигурят титлата на тима си, Хамилтън и Розберг трябва да запишат минимум първо и 10-о място (26 точки), независимо от класирането на Фетел, Райконен, Рикиардо и Верстапен, тъй като при това положение последните двама биха могли да вземат най-много 33 т.

Реално ако единият спечели състезанието, всяко класиране на другия в зоната на точките ще значи титла на Мерцедес. Второ и трето място (33 т.) също ще донесе 3-а поредна корона за Сребърните стрели, независимо от местата на пилотите на Ред Бул и Ферари (първо и 4-о носи 37 т.)