Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Причината Кими да остане във Ферари е ясна, заяви Аривабене

Причината Кими да остане във Ферари е ясна, заяви Аривабене

38
0
Аривабене

Причината Кими Райконен да остане в екипа на Ферари е ясна. Това заяви спортният шеф на тима Маурицио Аривабене. По думите му това е било правилното решение, с което се запазва добрия дух в тима.

Договорът на финландеца бе удължен с 1 година, а Себастиан Фетел подписа нов 3-годишен контракт със Скудерията. Така двамата ще бъдат заедно за 4-и пореден сезон през 2018 г.

„Причината да оставим Кими е много ясна, каза Аривабене. – Той и Себастиан прекараха последните 3 години със страхотно сътрудничество помежду си. Те се чувстват много добре заедно, като пренесоха този дух към целия отбор. Не намираме причина да не потвърдим, че остават в тима и догодина.“

Аривабене заяви още, че няма съмнение с способностите на Кими да печели състезания, като би бил много доволен ако Ледения победи в състезание отново. Финландецът бе близо до успеха в Монако и Унгария, но в крайна сметка завърши 2-и, зад Фетел.

„Той демонстрира, че може да го прави в Монако, коментира босът. – В Унгария също бе близо. Ще бъда щастлив ако Кими успее да спечели победа до края на сезона. Райконен работи толкова здраво през последните 3 години.“