Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Приключи изграждането на боксовете на трасето във Виетнам

Приключи изграждането на боксовете на трасето във Виетнам

1298
0
Виетнам, Ханой
снимка: VGPC

Изграждането на боксовете на трасето в Ханой бе приключено. Организаторите от VGPC (Vietnam Grand Prix Corporation) пуснаха нови снимки от съоръжението, което в началото на месец април трябва да приеме първата в историята Гран при на Виетнам във Формула 1.

Питлейнът и сградата към него са дълги 300 метра и бяха специално изградени за предстоящото състезание. Дизайнът е вдъхновен от прочутата императорска цитадела на Танг Лонг от Ханой, както и от Павилиона на Хуе Ван Как в Храма на литературата – символа на Ханой.

Самата сграда на боксовете представлява 3-етажна грандиозна конструкция. Тя ще приюти всички гаражи на отборите, помещенията на рейс контрола и Падок Клуба. Очаква се трасето да бъде завършено окончателно до края на този месец. То ще бъде дълго 5.607 км и ще има общо 23 завоя.

снимка: VGPC

Изпълнителният директор на Гран при на Виетнам Ле Нгок Чи заяви: „Това е важен момент от развитието на пистата в Ханой. И важен етап към това да бъде проведен първият състезателен уикенд от Формула 1 във Виетнам. Надяваме се това съоръжение да стане поредната емблематична забележителност на града.“

Наскоро организаторите от VGPC представиха и имената на трибуните на трасето. Те са наименовани на общо 9 елблематични виетнамски града и места.