Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Приличен резултат за Рено

Приличен резултат за Рено

83
0

Възможният максимум постигна отборът на Рено днес във Валенсия – Фернандо Алонсо финишира шести, а дебютантът Ромейн Грожан успя да завърши първата си Гран при въпреки някои перипетии.

Двукратният световен шампион се надяваше на добър резултат във втората си домашна надпревара в календара и успя да спечели две места спрямо стартовата си позиция.

Шести бе най-добрият възможен резултат днес. Състезанието бе много трудно – първо, заради жегата и второ, заради конкуренцията. Трябваше да съм на ръба през цялото време и непрекъснато да защитавам позицията си. Иначе бяхме бързи през целия уикенд и съм уверен, че можем да запазим това темпо и да постигнем още по-добър резултат на Спа – категоричен бе Алонсо.

Грожан от своя страна попадна в катастрофа след старта, заради която се наложи да направи непланирано спиране в бокса. След това целта му бе да дава постоянни времена за обиколка, а за следващия уикенд в Белгия той се надява и на по-предно класиране.

– След инцидента Ромейн трябваше просто да се установи в колоната и да направи стабилна състезателна дистанция, да види поведението на автомобила в рамките на надпреварата. Той се справи чудесно и сме наистина доволни, че финишира в първия си старт – коментира шефът на инженерния отдел Пат Саймъндс. – Що се отнася до Фернандо, то на писта като тази е трудно да се постигне повече от това, което той направи.